Άρτα: Erasmus+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στην Βιτόρια Άρτα: Erasmus+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στην Βιτόρια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Erasmus+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στην Βιτόρια


Άρτα: Erasmus+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στην Βιτόρια
Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας συμμετείχε στην Τρίτη κινητικότητα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ στην Σικελία, στην πόλη Βιτόρια για το διάστημα από 4 Νοεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2019. Το σχολείο υποδοχής ήταν το τεχνικό λύκειο IIS «ENRICOFERMI».

Κατά την εβδομαδιαία παραμονή του, το σχολείο ασχολήθηκε με το αντικείμενο του προγράμματος που είναι πως θα εφοδιαστούν οι μαθητές με τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην αγορά εργασίας. Έγιναν μαθήματα για την δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αναζήτηση εργασίας μέσω διαδικτύου καθώς και πως την σημερινή εποχή μπορούμε να αναζητήσουμε εργασία ή να επεκτείνουμε την επιχείρησή μας μέσω κοινωνικών δικτύων.

Οι εργασίες που παρουσίασε η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Άρτας:

1) How to find a job, Why Is Social Media Important to Your Job Search? (Δηλαδή πως μπορούμε να βρούμε εργασία μέσω των κοινωνικών δικτύων και πως μπορούμε να προάγουμε την επιχείρησή μας μέσω αυτών)

2) How to find a job, sell product, promote entrepreneurship In the era of social media. (Δηλαδή πως μπορούμε να βρούμε εργασία μέσω των κοινωνικών δικτύων και πως μπορούμε να προάγουμε την επιχείρησή μας μέσω αυτών)

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το σχολείο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία της πόλης. Την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ υποδέχτηκε η Επίτροπος της πόλης στο Δημαρχείο όπου και έδωσε σε όλες τις ομάδες αναμνηστικά δώρα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαιδευτική επίσκεψη στις Συρρακούσες και Ορτυγία καθώς και Ταορμίνα, Κατάνια, Αίτνα.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άρτας είχαν την δυνατότητα να μάθουν την κουλτούρα της Σικελίας μέσα από την καθημερινή επαφή με τους συμμαθητές τους, καθώς και τις κουλτούρες των άλλων τριών χωρών που συμμετείχαν.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Erasmus+ Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας στην Βιτόρια
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5907108790183066752
Σχόλια
item