Χατζηδάκης: «Ιστορική στιγμή» για τη Μεσόγειο η σημερινή μονογραφή για το East Med Forum Χατζηδάκης: «Ιστορική στιγμή» για τη Μεσόγειο η σημερινή μονογραφή για το East Med Forum | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χατζηδάκης: «Ιστορική στιγμή» για τη Μεσόγειο η σημερινή μονογραφή για το East Med Forum

Χατζηδάκης: «Ιστορική στιγμή» για τη Μεσόγειο η σημερινή μονογραφή για το East Med Forum

«Ιστορική στιγμή για όλη την περιοχή της Μεσογείου» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, τη σημερινή μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, κατά την 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που έγινε στην Αίγυπτο.

«Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμφώνησαν ότι το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ειρήνη και όχι για τη δημιουργία συγκρούσεων», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, σε κοινή συνέντευξη τύπου. 


Όπως είπε, όλα θα πρέπει να αποφασίζονται βάσει του διεθνούς δικαίου, το οποίο θα πρέπει να αποδέχονται όλες οι χώρες της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο «οικοδεσπότης» της συνάντησης, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Τάρεκ Μόλα, μίλησε για «έναν ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορία της περιοχής μας που μας κάνει να συνεργαστούμε για το καλό των λαών μας».

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, τόνισε ότι με τη μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, έχουμε μπροστά μας ένα παράδειγμα, για το πώς μπορούν οι διάφορες χώρες, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, να ακολουθήσουν συμμαχίες για το καλό των λαών της περιοχής.

Το Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί παράδειγμα συνεργασιών για το καλό της περιοχής, προσέθεσε με τη σειρά του ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς. Η επόμενη Υπουργική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης: «Ιστορική στιγμή» για τη Μεσόγειο η σημερινή μονογραφή για το East Med Forum
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 255535441768188975
Σχόλια
item