Γιάννενα: Στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου σήμερα η κηδεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου

Γιάννενα: Στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου σήμερα η κηδεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου

Στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου θα πουν το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Νιτσιάκο συγγενείς και φίλοι στη 1 το μεσημέρι σήμερα. Ένα 24ωρο μετά, ουδείς ακόμη μπορεί να διανοηθεί πώς κόπηκε το νήμα της ζωής του, σε μια κακή στιγμή.

Ο 76χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στο χωριό του στην Αετομηλίτσα και παρέα με ένα συγγενικό του πρόσωπο αποφάσισαν να κάνουν μία διαδρομή με το αυτοκίνητο για να δουν τα σημεία στα οποία θα κυνηγούσαν το πρωί του Σαββάτου. 

Σε ένα σημείο, όμως, του δασικού δρόμου, που ενώνει την Αετομηλίτσα με το Πληκάτι, λόγω του παγετού, το τζιπ ακινητοποιήθηκε. 

Ο συνοδηγός κατέβηκε από το όχημα, ενώ ο Θεόδωρος Νιτσιάκος προσπάθησε να κινήσει το τζιπ, που όμως βγήκε από τον δρόμο και ανετράπη σε γκρεμό.

Άμεσα ο άνθρωπος που βρισκόταν μαζί του, κάλεσε για βοήθεια τους συγχωριανούς τους. Όταν έφτασαν, όμως, στο σημείο, ήταν ήδη αργά και περιορίστηκαν στην ανάσυρση της σορού του, που παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σώμα του άτυχου επιχειρηματία βρέθηκε εκτός του οχήματος, με τις αρχές να πιθανολογούν ότι προσπάθησε να το εγκαταλείψει, όταν είδε πως έβγαινε από τον δρόμο, αλλά δεν πρόλαβε και τον παρέσυρε στον γκρεμό.

Είχε πάθος με το κυνήγι

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος είχε πάθος με το κυνήγι και έβρισκε πάντα χρόνο να επιδίδεται στο αγαπημένο του χόμπι.

Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. «Υπήρξε ένας Ηπειρώτης επιχειρηματίας, που δημιούργησε από το μηδέν μία καθετοποιημένη μονάδα πρωτογενούς παραγωγής, πρότυπο λειτουργίας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, ενώ το ανήσυχο πνεύμα και η διορατικότητά του τον οδήγησαν και στον τουριστικό τομέα, με μία επίσης πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα. 

Επίσης όμως, φτωχότερη αισθάνεται και η κυνηγετική οικογένεια της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, μέλος της οποίας υπήρξε αδιάλειπτα ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, ασκώντας την αγαπημένη δραστηριότητα, το κυνήγι, στα μέρη που γεννήθηκε και σε αυτά που έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ, συγκλονισμένο και με αισθήματα βαθιάς οδύνης, αποχαιρετά τον Θεόδωρο Νιτσιάκο με απέραντο σεβασμό στη μνήμη του», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Υποστηρικτής της διεύρυνσης της εκμάθησης της βλάχικης γλώσσας

Ο Θ. Νιτσιάκος στήριζε και τους συλλόγους των Βλάχων και πριν τέσσερα χρόνια, τον Ιανουάριο του 2016, είχε βραβευτεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με μια τιμητική πλακέτα ως ένδειξη τιμής για την μεγάλη προσφορά του, σε εκδήλωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Τότε είχε εκφράσει τη μεγάλη του επιθυμία για την διεύρυνση της εκμάθησης της βλάχικης γλώσσας.

«Είναι πλέον καιρός να θυμηθούμε ότι την ξεχάσαμε. Οι Βλάχοι δε νιώθουν λιγότερο Έλληνες από τους άλλους Έλληνες», είχε δηλώσει τότε, κάνοντας αναφορά στους δυο συλλόγους της Αετομηλίτσας, οι οποίοι ξεκίνησαν πιλοτικά προγράμματα εκμάθησης της γλώσσας, ένα στη Λάρισα και ένα στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος είχε μιλήσει, μάλιστα, στους παρευρισκόμενους στη Βλάχικη γλώσσα και κλείνοντας ανέφερε: «Οι μικροί σύλλογοι ξεκίνησαν, άνοιξαν τα μονοπάτια για την εκμάθηση της Βλάχικης γλώσσας. Η Ομοσπονδία μπορεί τα μονοπάτια αυτά να τα κάνει λεωφόρο!».

Τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλειά του εκφράζουν ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου σήμερα η κηδεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2212215447971017755
item