Θεσπρωτία: Ιατρικός Σύλλογοςμ - "Η σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν μπορεί να συνεχιστεί" Θεσπρωτία: Ιατρικός Σύλλογοςμ - "Η σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν μπορεί να συνεχιστεί" | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ιατρικός Σύλλογοςμ - "Η σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν μπορεί να συνεχιστεί"

Θεσπρωτία: Ιατρικός Σύλλογος: "Η σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν μπορεί να συνεχιστεί"
Μετά την Πανελλήνια Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας παίρνει ξεκάθαρη θέση για την κατάσταση, που επικρατεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών. 

Με έγγραφό του, που υπογράφουν ο δραστήριος πρόεδρός του Πέτρος Οικονομίδης και ο γραμματέας Διονύσιος Δήμας, τονίζεται ότι "σκοπός της επιστολής μας είναι να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για δυο ιδιαιτέρως επείγοντα θέματα, που απασχολούν το νοσοκομείο του νομού μας. 

Όπως γνωρίζετε στο νοσοκομείο Φιλιατών υπηρετεί πλέον μια και μοναδική ακτινολόγος και για την κάλυψη του καθημερινού πρωινού ωραρίου και τις εφημερίες έχουν αποσπασθεί από τις μονάδες ΤΟΜΥ-ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων 3 ακτινολόγοι. 

Δυστυχώς όμως η κάλυψη αυτή είναι μερική γιατί όπως ενημερωθήκαμε για τον μήνα Ιανουάριο για 7 ημέρες το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς εφημερεύοντα ιατρό ακτινολόγο με συνέπεια όχι μόνο τις διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων και την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την γενικότερη επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. 
Επιπλέον ο νέος αξονικός τομογράφος δεν έχει τεθεί σε λειτουργία και το νοσοκομείο και οι ασθενείς στερούνται πολύτιμες υπηρεσίες από τις 14/11/2019. 

Επίσης το αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί με δυο αναισθησιολόγους (από τους τρεις που υπηρετούν λόγω ασθένειας του ενός από τον Αύγουστο του 2019) και με μετακίνηση από το νοσοκομείο Χατζηκώστα αναισθησιολόγου για 3 ημέρες το μήνα προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες. 

Αντιμετωπίζουν καθημερινά τα τακτικά και επείγοντα χειρουργικά περιστατικά και εξυπηρετούν τα επείγοντα του νομού, κάνοντας και διακομιδές σε ΜΕΘ της επικράτειας. 

Είναι σαφές ότι οι δυο συνάδελφοι που καλύπτουν εφημεριακά 28 ημέρες τον μήνα είναι στα όρια ιατρικής εξάντλησης (physician burnout). 

Γνωρίζουμε ότι έχετε ενημερωθεί και επιληφθεί των θεμάτων αλλά είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση. 

Μεταξύ των σκοπών του Ιατρικού Συλλόγου είναι και αυτός της παρακολούθησης της ποιότητας παροχής περίθαλψης σε επίπεδο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην περιφέρεια του και η παρέμβαση μας, αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ιατρικός Σύλλογοςμ - "Η σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν μπορεί να συνεχιστεί"
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3578250178065769546
Σχόλια
item