Πρέβεζα: Εθελοντές καθάρισαν την παραλία Μονολιθίου Πρέβεζα: Εθελοντές καθάρισαν την παραλία Μονολιθίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εθελοντές καθάρισαν την παραλία Μονολιθίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρέβεζα: εθελοντές  καθαρισαν την παραλία Μονολιθίου"
Μπορεί να οργανώθηκε τελευταία στιγμή, αλλά η ιδέα είχε πέσει σε συζήτηση στην παρέα εδώ και αρκετούς μήνες .
Το γκρουπάκι στο facebook δημιουργήθηκε από την Αγγέλα και στη συνέχεια ακολούθησαν διαπραγματεύσεις για την ημερομηνία που αυτή η παρέα οπλισμένη με όρεξη, σακούλες, γάντια αλλά... και αγανάκτηση για την κατάσταση στις παραλίες της Πρέβεζας θα προχωρούσε στον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό σε παραλία της περιοχής.
Το ραντεβού στο Μονολίθι για χθες το πρωί κλείστηκε αργά, οπότε οι απουσίες αλλά και η περιορισμένη συμμετοχή των εθελοντών ήταν δικαιολογημένες.
Παρόλα αυτά φάνηκε ότι όταν υπάρχει θέληση ακόμη και 7-8 άτομα μπορούν μέσα σε δύο περίπου ώρες να καθαρίσουν-όσο μπορούσαν- μια πανέμορφη παραλία που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.
Αποτέλεσμα εικόνας για Πρέβεζα: εθελοντές  καθαρισαν την παραλία Μονολιθίου"
Ο Νίκος, η Αγγέλα, ο Βασίλης και η Ανθή ήταν πιστοί στο ραντεβού τους και στις 11 το πρωί ξεκίνησαν από τη δεύτερη καντίνα(Azul), ενώ στην παρέα λίγο μετά προστέθηκαν ο Δημήτρης, η Λίνα, η Φωτεινή και ο Παναγιώτης και μέσα σε δύο ώρες προσπαθήσαμε να «απαλλάξουμε» την ακτή του Μονολιθίου από τα δεκάδες σκουπίδια που δυστυχώς αφήνουν οι λουόμενοι και οι επισκέπτες της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Δύο ώρες μετά, το αποτέλεσμα ήταν θλιβερό αφού σχεδόν 50 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων γέμισαν με κάθε λογής σκουπίδια, με τα πλαστικά μπουκάλια και τα ποτήρια του καφέ να είναι οι πρωταγωνιστές...
Οι εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους  για τον επόμενο καθαρισμό που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην ίδια ή σε κάποια άλλη από τις παραλίες της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και ενημέρωση για την επόμενη δράση μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του γκρουπ στο facebook " Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών Πρέβεζας 2012" 
atpreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εθελοντές καθάρισαν την παραλία Μονολιθίου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5384098657356837018
Σχόλια
item