Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός στέλνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή -Μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός στέλνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή -Μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός στέλνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή -Μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός στέλνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή -Μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα αναπτύξει ένοπλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, παρά την όξυνση της έντασης μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σίνζο Αμπε κάλεσε τις ενδιαφερόμενες χώρες να καταβάλλουν διπλωματικές προσπάθειες για να αμβλυνθεί η ένταση και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

«Η ένταση οξύνεται στη Μέση Ανατολή και ανησυχώ βαθιά. Περαιτέρω κλιμάκωση θα πρέπει να αποφευχθεί και καλώ τις ενδιαφερόμενες πλευρές να εξαντλήσουν τις διπλωματικές προσπάθειες ώστε να αμβλυνθεί η ένταση», τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός από το Ισε της κεντρικής Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση έχει οξυνθεί στη Μέση Ανατολή μετά την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανικό πλήγμα στη Βαγδάτη.

Αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Αμυνας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει την αποστολή αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης μέσα στον Ιανουάριο, ενώ ένα ιαπωνικό αντιτορπιλικό είναι πιθανό να αναπτυχθεί στην περιοχή τον Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπε ενέκρινε τον Δεκέμβριο την ανάπτυξη στοιχείων του Πολεμικού Ναυτικού της Ιαπωνίας στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο μιας αποστολής με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής ναυσιπλοΐα στον Κόλπο.

Η αποστολή του ιαπωνικού ΠΝ, διάρκειας ενός έτους, είναι σχεδιασμένη ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και να υπάρξουν περισσότερες εγγυήσεις για την ασφαλή ναυσιπλοΐα στον Κόλπο, κρίσιμης σημασίας οδό για τον εφοδιασμό των αγορών με πετρέλαιο.

Το ιαπωνικό ΠΝ δεν θα συμμετάσχει στον διεθνή συνασπισμό που σχηματίζει η Ουάσινγκτον για να εγγυηθεί όπως λέει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, καθώς το Τόκιο δεν θέλει να διαταραχθεί η σχέση του με την Τεχεράνη.

epirusblog.gr
5 of 5
Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός στέλνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή -Μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3818384511165726319
Σχόλια
item