Ποιο πρόσωπο αναζητά ο Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν επιλεγεί ο Παυλόπουλος Ποιο πρόσωπο αναζητά ο Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν επιλεγεί ο Παυλόπουλος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ποιο πρόσωπο αναζητά ο Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν επιλεγεί ο Παυλόπουλος

Ποιο πρόσωπο αναζητά ο Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν επιλεγεί ο Παυλόπουλος

Είναι δεδομένη η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι, τη δεδομένη στιγμή και για μία σειρά από λόγους, η πρέπουσα επιλογή για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τη θέση αυτή επανέλαβε, άλλωστε, στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» και τον Άρη Ραβανό, ζητώντας, μάλιστα την επίσπευση της επανεκλογής του νυν Προέδρου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου καθιστώντας τον έτσι, τον μόνο κάτοικο της Ηρώδου Αττικού μετά το 1995 που θα παραμείνει στο Προεδρικό μόνο για μία θητεία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν, επίσης, λάβει το μήνυμα ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα δεχτεί να είναι υποψήφιος αν δεν εξασφαλιστεί η επανεκλογή του. Τέλος, όπως το iefimerida.gr έχει ήδη γράψει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτει περιπτώσεις όπως η Μαρία Δαμανάκη και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Αλέξης Τσίπρας

Με αυτά τα δεδομένα ήδη στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να γίνονται οι πρώτες σκέψεις για το πρόσωπο που μπορεί να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε επιλογή που θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

α) Να ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν θεωρεί καλή ιδέα να προταθεί ένα πρόσωπο από τον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ ή της παραδοσιακής Αριστεράς.

β) Βούληση του Αλέξη Τσίπρα είναι η πρόταση που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να στηριχτεί και από δυνάμεις εκτός της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. 

Με δεδομένο ότι το ΚΚΕ παραδοσιακά επιλέγει το λευκό, στον ΣΥΡΙΖΑ θα «έβλεπαν» μία υποψηφιότητα που θα μπορούσε να στηριχτεί και από το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι θα μπουν στη διαδικασία της συνεννόησης με τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

γ) Το ιδανικό για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν να βρεθεί πρόσωπο που να είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει ρωγμές εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. 

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες δύσκολα θα βρεθεί τέτοια επιλογή όμως στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να στριμώξουν το ΚΙΝΑΛ αναδεικνύοντας, όπως λένε, τα στοιχεία συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση ειδικά σε περίπτωση που η Φώφη Γεννηματά στηρίξει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες το θέμα αναμένεται να απασχολήσει πιο συγκεκριμένα τους επιτελείς της Κουμουνδούρου και δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν και οι πρώτες διερευνητικές επαφές.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποιο πρόσωπο αναζητά ο Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν επιλεγεί ο Παυλόπουλος
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1963661604434628577
Σχόλια
item