Άρτα: Χαμόγελα για τους μανταρινοπαραγωγούς της Άρτας Άρτα: Χαμόγελα για τους μανταρινοπαραγωγούς της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Χαμόγελα για τους μανταρινοπαραγωγούς της ΆρταςΆρτα: Χαμόγελα για τους μανταρινοπαραγωγούς της ΆρταςΧαμογελούν οι καλλιεργητές μανταρινιών φέτος στην Άρτα, οι οποίοι, χωρίς προβλήματα στις αποδόσεις, επωφελήθηκαν από το γενικότερο κλίμα διαμόρφωσης ικανοποιητικών τιμών, λόγω της μειωμένης παραγωγής...
Η συγκομιδή τόσο της Κλημεντίνης όσο και των Νόβα έχει ολοκληρωθεί, αφήνοντας πίσω μια σεζόν με θετικό απολογισμό, τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο τιμών.

«Οι τιμές στις Κλημεντίνες δεν έπεσαν για τον παραγωγό κάτω από 36-38 λεπτά παραδοτέα, ενώ στα 38-42 λεπτά κινήθηκε η τιμή για τα Νόβα, με το 90% να εξάγεται», δηλωσε στο ypaithros.gr, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας-Φιλιππιάδας, Νίκος Γκίζας. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που επεξεργάζεται ο Incofruit-Hellas, οι εξαγωγές μανταρινιών φέτος είναι αυξημένες κατά 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσον αφορά τα πορτοκάλια, η Ναβαλίνα «έκλεισε» στα 24-25 λεπτά μεικτά, ενώ στα 18-20 λεπτά παραδοτέα δίνουν οι παραγωγοί τα Μέρλιν. 
Οι παραγωγοί, όμως, εκφράζουν προβληματισμό για τις τιμές των ποσοτήτων που κατευθύνονται στη χυμοποίηση, οι οποίες διαμορφώνονται στα 6-7 λεπτά το κιλό, έναντι 8-8,5 λεπτών πέρσι. 
«Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αποθέματα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναπτύσσεται ραγδαία και η παραγωγή στη λεκάνη της Μεσογείου, όπως στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στο Μαρόκο δημιουργώντας πίεση στις τιμές των χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών», σύμφωνα με τον Νίκο Γκίζα.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Χαμόγελα για τους μανταρινοπαραγωγούς της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5054616447818854992
Σχόλια
item