Γιάννενα: Μελέτη για γέφυρα Νησί- Ντραμπάτοβα ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» Γιάννενα: Μελέτη για γέφυρα Νησί- Ντραμπάτοβα ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μελέτη για γέφυρα Νησί- Ντραμπάτοβα ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Γιάννενα: Μελέτη για γέφυρα Νησί- Ντραμπάτοβα ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Το θέμα της μόνιμης σύνδεσης του Νησιού με την Ντραμπάτοβα, μέσω γέφυρας, άνοιξαν για πρώτη φορά επίσημα στο περιφερειακό συμβούλιο οι «Ορίζοντες Ηπείρου».

Με αφορμή το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που προέβλεπε αλλαγή τίτλου έργου από το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Άρτας, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος πρότεινε να αντικατασταθεί από το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Ιωαννίνων το έργο κατασκευής κόμβου στην περιοχή της Νεοκαισάρειας και τα προϋπολογιζόμενα κονδύλια να διατεθούν για την εκπόνηση προμελέτης ή μελέτης στατικότητας ή μελέτης κατασκευής, μόνιμης γέφυρας από τη Ντραμπάτοβα προς το Νησί της Λίμνης Παμβώτιδας.

Η σύνδεση του Νησιού με την Ντραμπάτοβα μέσω γέφυρας ήταν μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης, ενώ για τον κόμβο της Νεοκαισάρειας, πρόσφατα οι «Ορίζοντες Ηπείρου» είχαν παρουσιάσει έγγραφο της Τροχαίας Ιωαννίνων για τον αριθμό των ατυχημάτων, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα του κόμβου.


Εξάλλου, κατά τη συζήτηση επί της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της περιφέρειας Ηπείρου για το Δ΄ τρίμηνο 2019, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στο ΠΕΠ Ηπείρου, σημειώνοντας ότι η χαμηλή απορροφητικότητα της τάξης του 30% που παραδέχεται η περιφερειακή αρχή, αν και ευρισκόμενοι στο τελευταίο έτος της προγραμματικής περιόδου, οφείλεται στον αρχικό σχεδιασμό.


Πρότεινε δε, έστω και τώρα, να ρεαλιστικοποιηθεί το πρόγραμμα και να γίνει μια επαναδιαπραγμάτευση με το υπουργείο Ανάπτυξης και ένας επανασχεδιασμός του προγράμματος, ώστε ακόμα και αν χρειαστεί να απενταχθούν ενταγμένα έργα, να στοχεύσει το ΠΕΠ σε κατηγορίες έργων και δράσεων που θα είναι αποδοτικότεροι για την ανάπτυξη της Ηπείρου.


Στο επιχείρημα του περιφερειάρχη ότι οι δράσεις για την επιχειρηματικότητα παρουσιάζουν υψηλή απορροφητικότητα, ο κ. Ριζόπουλος αντέτεινε πως αυτές οι δράσεις αντιστοιχίζονται με ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού του ΠΕΠ Ηπείρου.


Πρότεινε, τέλος, να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους τοπικούς φορείς ώστε ο σχεδιασμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο να «πατά» σε πραγματικές ανάγκες της περιοχής, που μόνη της η περιφερειακή αρχή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μελέτη για γέφυρα Νησί- Ντραμπάτοβα ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6669559335904917886
Σχόλια
item