Γιάννενα: Ξανά γέμισε σκουπίδια η πόλη μετά τη λήξη των συμβάσεων Γιάννενα: Ξανά γέμισε σκουπίδια η πόλη μετά τη λήξη των συμβάσεων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ξανά γέμισε σκουπίδια η πόλη μετά τη λήξη των συμβάσεων

Γιάννενα: Ξανά γέμισε σκουπίδια η πόλη μετά τη λήξη των συμβάσεων

Με την Καλκούτα παρομοιάζουν την κατάσταση με τα απορρίμματα κάτοικοι του δήμου Ιωαννιτών, καθώς όγκοι σκουπιδιών μένουν για μέρες εκτός κάδων, μέχρι κάποια στιγμή να γίνει η αποκομιδή τους.

Το πρόβλημα επανεμφανίστηκε με τη λήξη στις αρχές του μήνα των συμβάσεων δίμηνης διάρκειας 20 εργαζομένων, που είχαν προσληφθεί στην υπηρεσία καθαριότητας, και δεν αναμένεται η κατάσταση να αλλάξει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας. 

Η δημοτική αρχή ευελπιστεί πως οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα και ευχή και ελπίδα είναι αυτό να γίνει πριν τις Απόκριες, όταν και αναμένεται η πόλη να έχει ξανά πολυάριθμους επισκέπτες.

Ωστόσο, και πάλι η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά, απλώς η καθαριότητα θα είναι σε ανεκτά επίπεδα και θα μπορέσει να γίνεται η αποκομιδή ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι όπως συμβαίνει σήμερα στις δημοτικές ενότητες κυρίως. 


Σημαντική ανάσα αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, ωστόσο δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή να επιδιώξει να επαναφέρει το θέμα της σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες. 

Ενδεχομένως, η συζήτηση θα ανοίξει αρχικά για την επαναφορά των ιδιωτών στις δημοτικές ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας, όπου υπάρχουν σήμερα τα περισσότερα προβλήματα, με την αποκομιδή να είναι επιεικώς πλημμελής. 

Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι να υπάρχει συναίνεση και από την αντιπολίτευση, ώστε να μην μπλοκάρει την επιδίωξη της δημοτικής αρχής, όπως συνέβη στην πρώτη της απόπειρα, που ομολογουμένως έγινε χωρίς να μετρηθούν σωστά οι δυνάμεις της.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξανά γέμισε σκουπίδια η πόλη μετά τη λήξη των συμβάσεων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5798290755348015241
Σχόλια
item