Γιάννενα: Παρέμβαση Μ. Κεφάλα για προγράμματα προληπτικής ιατρικής Γιάννενα: Παρέμβαση Μ. Κεφάλα για προγράμματα προληπτικής ιατρικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Παρέμβαση Μ. Κεφάλα για προγράμματα προληπτικής ιατρικής

Γιάννενα:  Παρέμβαση Μ. Κεφάλα για προγράμματα προληπτικής ιατρικής

Την πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επίκεντρο τους κατοίκους των ορεινών, δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών, διεκδικούν με κοινή ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα (Ιωαννίνων ), Βασίλης Γιόγιακας (Θεσπρωτίας), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας ) και Παρασκευή Βρυζίδου (Κοζάνης).

Οι τέσσερις βουλευτές επισημαίνουν προς τους υπουργούς την αναγκαιότητα εκπόνησης προγραμμάτων, τα οποία, μέσω των Ο.Τ.Α., θα λειτουργούν σε ωφελεία των ξεχασμένων κατοίκων των δυσπρόσιτων περιοχών της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας, που δυστυχώς σήμερα δεν έχουν καμία πρόσβαση στην προληπτική ιατρική, μέσω τηλεϊατρικής και άλλων σύγχρονων τεχνολογιών, που οι άλλες περιοχές έχουν στην διάθεση των πολιτών.

Ζητούν από τα δύο συναρμόδια υπουργεία να διευρυνθεί η χρήση των σύγχρονων προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε αυτές τις περιοχές, καθώς το αγαθό της υγείας είναι δικαίωμα όλων και το κόστος αυτών δεν καθιστά απαγορευτικό τον συγκεκριμένο στόχο.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παρέμβαση Μ. Κεφάλα για προγράμματα προληπτικής ιατρικής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1824477584516395239
Σχόλια
item