Γιάννενα: Κυριακές στο Πανί - Το Ισραήλ στο …πανί

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακές στο Πανί: Το Ισραήλ στο …πανί
Το κινηματογραφικό πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών «Κυριακές στο πανί» έκανε μια σύντομη βόλτα στα σινεμά του κόσμου τους τελευταίους μήνες του 2019. 

Με το νέο έτος η βόλτα αυτή συνεχίζεται με τις στάσεις όμως να κρατούν περισσότερο καθώς θα παρουσιάζονται τέσσερις ταινίες το μήνα από μία συγκεκριμένη εθνική κινηματογραφία...

Ο Ιανουάριος ανήκει στο Ισραήλ, ο Φεβρουάριος στην Ιταλία, ο Μάρτιος στη Γαλλία κ.ο.κ.

Σήμερα Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, στις 20.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» με ελεύθερη είσοδο, ο κύκλος «Παράθυρο στον κόσμο» ανοίγει τα φύλλα του στον κινηματογράφο του Ισραήλ με την ταινία «Στην άκρη του κόσμου αριστερά» του Άβι Νέσερ με τους Νέτα Γκάρτι, Λιράζ Τσάρχι, Ορ Ατικά.

Μια οικογένεια από την Ινδία πηγαίνει να ζήσει σε μια ερημική περιοχή του νότιου Ισραήλ, στα τέλη της δεκαετίας 1960. Η σοβαρή κόρη γίνεται φίλη με μια χαριτωμένη κι επιπόλαιη κοπέλα, η οικογένεια της οποίας ήρθε από το Μαρόκο.

Πρόκειται για μια τρυφερή ματιά στις αγωνίες και τις εκπλήξεις που φέρνει η ενσωμάτωση οικογενειών με διαφορετική προέλευση από την εβραϊκή διασπορά. 

Η ταινία έχει αποσπάσει το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ταορμίνας και το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο ενώ υπήρξε τεράστια επιτυχία στη χώρα της σπάζοντας κάθε ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κυριακές στο Πανί - Το Ισραήλ στο …πανί
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1955665274583518832
item