Άρτα: Θεοφάνεια Στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας το πρόγραμμα Άρτα: Θεοφάνεια Στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας το πρόγραμμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Θεοφάνεια Στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας το πρόγραμμα

Άρτα: Θεοφάνεια Στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας το πρόγραμμα

Με κάθε επισημότητα θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στην Άρτα, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020.

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου Γραικού και στη συνέχεια με πομπή μέσω της οδού Θειακογιάννη θα πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του Αράχθου από το ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας.

Στις 6 Ιανουαρίου 2020 ημέρα Δευτέρα, εορτή των Αγίων Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάξιμου του Γραικού Άρτας (περιοχή Τριγώνου), η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλινίκου.

Μετά το τέλος του Μεγάλου Αγιασμού θα ακολουθήσει με κάθε επισημότητα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του ποταμού Αράχθου στο χώρο του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας.

Το πρόγραμμα της Ημέρας καθορίζεται ως κατωτέρω:

10:00 π.μ.Έναρξη της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού.
10:30 π.μ.Έναρξη της πομπής από τον Ιερό Ναό μέσω του πεζοδρόμου της οδού Θειακογιάννη με κατεύθυνση τον χώρο του Ιστορικού Γεφυριού.
11:00 π.μ. Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Άραχθο.
11:30 π.μ Κοπή Πρωτοχρονιάς στα παρακείμενα «Καφέ».

Καλείστε να προσέλθετε μέχρι τις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάξιμου του Γραικού.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Θεοφάνεια Στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας το πρόγραμμα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7815087204269910437
Σχόλια
item