Δείπνο Μητσοτάκη – Μισέλ: Συζήτηση για Δημοσιονομικό, τουρκικές προκλήσεις και Λιβύη Δείπνο Μητσοτάκη – Μισέλ: Συζήτηση για Δημοσιονομικό, τουρκικές προκλήσεις και Λιβύη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δείπνο Μητσοτάκη – Μισέλ: Συζήτηση για Δημοσιονομικό, τουρκικές προκλήσεις και Λιβύη

Δείπνο Μητσοτάκη – Μισέλ: Συζήτηση για Δημοσιονομικό, τουρκικές προκλήσεις και Λιβύη

Για Πολυετές Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και τα δυτικά Βαλκάνια, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο με τον Σαρλ Μισέλ.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στις Βρυξέλλες το βράδυ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά την συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Το δείπνο ξεκίνησε στις 21:30 ώρα Ελλάδας στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον κ. Μητσοτάκη να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ε.Ε. που συναντά ο κ .Μισέλ για το ΠΔΠ. 

Έκανε μια αναλυτική συζήτηση για τους πόρους που θα λάβει η χώρα μας από τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την περίοδο 2021-2027, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι ως η πρώτη μεταλαϊκιστική κυβέρνηση στη χώρα, πρέπει να στηριχθεί από την Ε.Ε.

«Στόχος του πρωθυπουργού είναι η Ελλάδα να ισορροπήσει, ανάμεσα στις χώρες της συνοχής και στους καθαρούς συνεισφορείς, σε ένα περιβάλλον σκληρής διαπραγμάτευσης», ανέφεραν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. 

Οι ίδιες εκτιμούν ότι, υπό τα δεδομένα αυτά, η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο κ. Μισέλ είναι αυτός που έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση εξεύρεσης της σολομώντειας λύσης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, πραγματοποιώντας διμερείς επαφές με τους ηγέτες των 27 κρατών-μελών.

Το ζήτημα του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2021-2027 είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης αυτή την περίοδο στις Βρυξέλλες και γι’ αυτό, το περασμένο Σάββατο ανακοινώθηκε και η σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τις 20 Φεβρουαρίου.

Στο δείπνο, οι δύο άνδρες συζήτησαν μεταξύ άλλων και για τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, την Λιβύη, αλλά και το θέμα της διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει της τακτικής Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Δείπνο Μητσοτάκη – Μισέλ: Συζήτηση για Δημοσιονομικό, τουρκικές προκλήσεις και Λιβύη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3722333743315345820
Σχόλια
item