Άρτα: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ στο τραπέζι της συνάντησης Τσιρογιάννη-Δανδόλου Άρτα: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ στο τραπέζι της συνάντησης Τσιρογιάννη-Δανδόλου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ στο τραπέζι της συνάντησης Τσιρογιάννη-Δανδόλου


Άρτα: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ στο τραπέζι της συνάντησης Τσιρογιάννη-Δανδόλου
Συνάντηση εργασίας με την Ειδική Γραμματέα Διαρθρωτικών Ταμείων, Νίκη Δανδόλου, στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο κ. Τσιρογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ. Δανδόλου για τις εργασίες και την πορεία υλοποίησης των έργων, τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑ, όπως το ΞΕΝΙΑ, το Ιστορικό Δημαρχείο, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της Άρτας, το ανοικτό κέντρο εμπορίου (Open Μall), έργα τα οποία προβλέπονται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2023.

Επίσης, ο κ. Τσιρογιάννης ενημερώθηκε και για τις επικείμενες προτάσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027, ενώ έγινε εκτενή αναφορά από το Δήμαρχο Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννη για το οραματικό και εμβληματικό έργο, αυτό της οριοθέτησης, αντιπλημμυρικής προστασίας και αξιοποίησης της παραποτάμιας περιοχής, μετά των γεφυρώσεων του ποταμού Αράχθου καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Εκτός των άλλων, στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ), οι οποίες αποτελούν εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών συγκεκριμένων χωρικών ενοτήτων και πως μπορούν αυτές να αξιοποιηθούν από το Δήμο Αρταίων, σε περιοχές όπως ο Αμβρακικός Κόλπος, τα Τζουμέρκα, ο Κάμπος και η πόλη της Άρτας, τα Βυζαντινά και τα Αρχαιολογικά Μνημεία.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ στο τραπέζι της συνάντησης Τσιρογιάννη-Δανδόλου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6799907875936680405
Σχόλια
item