Γιάννενα: Στα… «μαχαίρια» οι εργαζόμενοι με τον Όμιλο ΟΤΕ



Γιάννενα: Στα… «μαχαίρια» οι εργαζόμενοι με τον Όμιλο ΟΤΕ
Γενικευμένες αντιδράσεις που μάλιστα είναι ιδιαίτερα έντονες υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, με τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, να πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στη μη υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 
Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν τις παραμονές των Χριστουγέννων, ως μοχλός πίεσης και προειδοποίησης προς τη διοίκηση του ομίλου να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις και να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση, κατέληξαν σε αδιέξοδο, με το ποτήρι να ξεχειλίζει όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, μετά τις απολύσεις 8 φυλάκων παραμονές της Πρωτοχρονιάς. 
Έτσι, με την αρχή του νέου έτους, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν νέες κινητοποιήσεις διαρκείας.
Η απάντηση της διοίκησης ήρθε με μηνύσεις και ανακοινώσεις σε βάρος των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και για μία μειοψηφία συνδικαλιστών, που δεν επιτρέπει στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, να εργαστεί.
Στη Θεσσαλονίκη έγιναν πέντε συλλήψεις απεργών με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το πρωί της Τετάρτης υπήρξαν κινητοποιήσεις εργαζομένων στο σύνολο σχεδόν της χώρας. 
Το ίδιο και στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κεντρικό υποκατάστημα της εταιρείας, με τον πρόεδρο της τοπικής διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γιάννενα, Θεσπρωτία και Κέρκυρα Τάσο Κατσουλάρη να χαρακτηρίζει αδιάλλακτη τη στάση της διοίκησης.
Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των συνδικαλιστών Δημήτρη Κλαμπανάρα και Απόστολου Ζήκου αντίστοιχα, ενώ την υποστήριξη στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων εξέφρασε το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του και ο πρόεδρος Νίκος Έξαρχος με δηλώσεις του.
«Ο Όμιλος ΟΤΕ μόνο για το 2018 είχε 1,2δις εκ. ευρώ κέρδη ενώ στους μετόχους έδωσε 340 εκ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά συνολικά την μισθοδοσία. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε οι επιχειρήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ ή «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.
Την υποστήριξή τους ακόμη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εξέφρασαν το Σωματείου Μετάλλου, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων και η Ταξική Ενότητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα… «μαχαίρια» οι εργαζόμενοι με τον Όμιλο ΟΤΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 836314824152213235
item