Γιάννενα: Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος Γιάννενα: Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Γιάννενα: Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα έχασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος.

Ο 76χρονος, ενώ κατευθυνόταν προς την Αετομηλίτσα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του -πιθανόν λόγω ολισθηρότητας- και αυτό κατέληξε σε χαράδρα. 
Αν και η έξοδος του αυτοκινήτου από τον δρόμο έγινε ήδη αντιληπτή και κινητοποιήθηκαν κάτοικοι του χωριού για να βοηθήσουν, ήταν αργά για τον Θεόδωρο Νιτσιάκο, που άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στον τόπο που τόσο αγάπησε. 
Η σορός του επιχειρηματία ανασύρθηκε αργά το βράδυ από κατοίκους του χωριού, κι ενώ στο σημείο είχαν φτάσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της 5ης ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25 Μαρτίου 1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας. 
Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.
Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.
Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου, διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου, που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα, η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.
Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο, που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.
Είχε δραστηριοποιηθεί, επίσης, στον χώρο του τουρισμού, δημιουργώντας πριν δύο δεκαετίες το Du Lac, το πρώτο μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο στα Γιάννενα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1857832397003206298
Σχόλια
item