Άρτα: Κοπή πίτας του Λαογραφικού Ομίλου «Τα Τζουμέρκα»

Άρτα: Κοπή πίτας του Λαογραφικού Ομίλου «Τα Τζουμέρκα»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σύμφωνα με το έθιμο για το καλό του χρόνου, έκοψε ο Λαογραφικός Όμιλος «Τα Τζουμέρκα», στην μεγάλη αίθουσα του τρίτου γυμνασίου – λυκείου την περασμένη Κυριακή το βράδυ.

Την πίτα ευλόγησε ο Θεοδωριανίτης, νεοχειροτονηθείς πάτερ Θωμάς Πλακιάς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο νέος πρόεδρος του Ομίλου, οδοντίατρος, Χρήστος Νεραϊδιώτης.

Παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση ευχόμενος καλή συνέχεια και προκοπή στον γνωστό και προοδευτικό Όμιλο. Ακολούθησε δεξίωση και όλοι ευχαριστήθηκαν τα ωραία εδέσματα που έφτιαξαν τα μέλη του Ομίλου.

Από τις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου προέκυψε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο οδοντίατρος, Χρήστος Νεραϊδιώτης είναι ο νέος πρόεδρος του Ομίλου, η Σοφία Νάκη - Κασελούρη η αντιπρόεδρος, η Ερμιόνη Ζέρβα γενικός γραμματέας, η Αικατερίνη Καρακώστα ταμίας και η Άννα Παπαλαμπίδη μέλος. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Σπύρος Καυκιάς (υπεύθυνος Τύπου) και ο Σπύρος Νεραϊδιώτης (υπεύθυνος χορευτικού).

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Τα Τζουμέρκα» κυκλοφορεί και το πρώτο έντυπο δεκαεξασέλιδο περιοδικό του πλούσιο με ιστορικά και λαογραφικά θέματα από την πόλη της Άρτας και θα επιμελείται την προβολή Βυζαντινών μνημείων και ό,τι έχει σχέση με τον λαϊκό πολιτισμό.

Το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Φεβρουαρίου, ο Όμιλος είναι προσκεκλημένος στο τριήμερο φολκλορικό φεστιβάλ «Γιορτή της Κορινθίας» με την συμμετοχή πολλών χορευτικών τμημάτων που θα χορέψουν χορούς των περιοχών τους.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Κοπή πίτας του Λαογραφικού Ομίλου «Τα Τζουμέρκα»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2097958921024013727
item