Ήπειρος: Παράδειγμα καλής πρακτικής η Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Ήπειρος: Παράδειγμα καλής πρακτικής η Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Παράδειγμα καλής πρακτικής η Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

Ήπειρος: Παράδειγμα καλής πρακτικής η Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.
Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν από λίγες ημέρες στην ετήσια έκθεση της για τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, απέδωσε εύσημα στη χώρα μας για το πρόγραμμα Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας ως το παράδειγμα καλής πρακτικής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τη Διάδοση των προγραμμάτων μαθητείας σε όλη τη χώρα σαν πορεία προς την αριστεία, τόσο σε εθνικό επίπεδο (factsheet_el) όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (factsheet_eu). 
Η υποστήριξη του ΕΚΤ ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια EUR.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Διάκριση της Μαθητείας ΕΠΑΛ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου εκφράζει ρτις ευχαριστίες της σε όσους συμμετείχαν και σημειώνει:
«Από την εφαρμογή της Α΄ Φάσης Μαθητείας έως και σήμερα (Δ΄ Φάση), αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα. 
Ξεκινήσαμε βαδίζοντας σε “αχαρτογράφητα νερά”,  αλλά με επιμονή, συλλογικότητα  και πάνω απ’ όλα με δουλειά, πολλές φορές πέρα από το ωράριο εργασίας μας, καταφέραμε να  φθάσουμε σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να έχουμε αυτήν την ευρωπαϊκή διάκριση. 
Καταφέραμε να δώσουμε την ευκαιρία σε 437 απόφοιτους ΕΠΑ.Λ. στην  Ήπειρο,  να αποκτήσουν  εργασιακή εμπειρία  και οι περισσότεροι απ’  αυτούς μετά από εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ να πάρουν το πτυχίο επιπέδου 5 στην ειδικότητά τους με τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα. 
Παράλληλα με το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», πραγματοποιήσαμε ημερίδες με εκδηλώσεις προβολής μαθητικών έργων,  ώστε να γίνει  γνωστός ο θεσμός της Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. στην τοπική κοινωνία μας. 
Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας,  με στόχο  να συμμετέχουν  περισσότεροι απόφοιτοι από όλες τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. στη Μαθητεία. 
Σ’  αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους φορείς, Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, να συνδράμουν  με την δημιουργία νέων θέσεων Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.,  με σκοπό την εργασιακή  διέξοδο και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας, τη μείωση της ανεργίας και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, καταλήγει
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Παράδειγμα καλής πρακτικής η Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5234917010149064604
Σχόλια
item