Γιάννενα: Καυτά θέματα των ΑμεΑ αναδεικνύουν οι βουλευτές Γ. Αμυράς και Μ. Κεφάλα

Γιάννενα: Καυτά θέματα των ΑμεΑ αναδεικνύουν οι βουλευτές Γ. Αμυράς και Μ. Κεφάλα
Θέματα που απασχολούν και πολλούς συμπολίτες ΑμεΑ αναδεικνύουν προς την Κυβέρνηση δυο βουλευτές των Ιωαννίνων, οι Γ. Αμυράς και Μ. Κεφάλα με ερωτήσεις τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας ουσιαστικά να δοθεί περισσότερη προσοχή στις ευάλωτες αυτές κοινωνικές ομάδες, έτσι ώστε να μην νιώθουν ότι βρίσκονται στο περιθώριο. 
Δια βίου μάθηση… 
Ο βουλευτής Γ. Αμυράς, μαζί με ακόμη 12 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους Υπουργούς Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αναφέρονται στο σημαντικό κενό που υπάρχει στο εκπαιδευτικό σύστημα για άτομα με σοβαρές αναπηρίες.
Όπως αναφέρουν, στη χώρα μας λειτουργούν εκπαιδευτικές δομές ΑμεΑ σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (Ειδικά Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) και δευτεροβάθμιο επίπεδο (ΕΕΕΕΚ & ΕΕΛ), μέχρι την ηλικία των 20-22 ετών. 
Πρόκειται για μαθητές που είναι στην πλειονότητά τους άτομα με σοβαρές αναπηρίες και βαριά νοητική υστέρηση, οι οποίοι όταν τελειώσουν το σχολείο επιστρέφουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον και αποκόπτονται από οποιαδήποτε περαιτέρω πρόσβαση σε εκπαίδευση, επαγγελματική φροντίδα ή κατάρτιση. 
Τα τελευταία χρόνια, 36 σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων μαθητών ΕΕΕΕΚ σε όλη την χώρα έχουν κινητοποιηθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα μετα-γυμνασιακή δομή διά βίου εκπαίδευσης, εργασίας και φροντίδας, η οποία να αποτελεί συνέχεια των ΕΕΕΕΚ και να περιλαμβάνει διδασκαλία βασικών μαθημάτων, καθώς και ποικίλες δραστηριότητες εργασιοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ψυχοκινητικής αγωγής, ιπποθεραπείας, κλπ. 
Σε αυτό το κοινωνικό αίτημα ανταποκρίνονται οι 13 βουλευτές αποσκοπώντας στη δρομολόγηση λύσεων από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων.
Να πάρουν συντάξεις..
Από την πλευρά της η βουλευτής Μαρία Κεφάλα ζητά να υπάρξει μέριμνα για θεμελίωση σύνταξης γήρατος και για τους πάσχοντας από ακουστική αναπηρία. 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα, κωφοί, βαρήκοοι δεν έχουν τη δυνατότητα να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας, όπως οι άλλες κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι η αναπηρία τους επηρεάζει καθοριστικά όλο το φάσμα της ζωής τους». 
Διαπιστώνοντας αυτή την αδικία και το κενό του νόμου, η βουλευτής Ιωαννίνων ζήτησε από τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση να ενεργήσει με την ευαισθησία που τον διακρίνει ώστε να συμπεριληφθεί και η συγκεκριμένη ομάδα πασχόντων στις διατάξεις του υφιστάμενου νόμου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καυτά θέματα των ΑμεΑ αναδεικνύουν οι βουλευτές Γ. Αμυράς και Μ. Κεφάλα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2756092704225911042
item