Άρτα: Με τσουχτερό κρύο, αλλά με τη δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Άρτα Άρτα: Με τσουχτερό κρύο, αλλά με τη δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Με τσουχτερό κρύο, αλλά με τη δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Άρτα

Άρτα: Με τσουχτερό κρύο, αλλά με τη δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Άρτα
Μήνυμα συνεργασίας, ενότητας, ειρήνης και σκληρής δουλειάς για την ανάπτυξη του τόπου μας έστειλαν οι τοπικοί φορείς

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Άρτα. 

Δυστυχώς, το τσουχτερό κρύο και οι θυελλώδεις άνεμοι δεν ευνόησαν το σημερινό εορτασμό της ορθοδοξίας, αφού η συγκέντρωση του κόσμου ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες χρονιές. 
Ωστόσο, πέρα από τις τοπικές αρχές, αρκετοί ήταν και οι απλοί πολίτες, οι οποίοι αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και συγκεντρώθηκαν στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας για να εορτάσουν με θρησκευτική ευλάβεια τα Θεοφάνεια.

Το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου Γραικού και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πομπή μέσω της οδού Θειακογιάννη, η οποία κατέληξε στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, όπου πραγματοποιήθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του Αράχθου ποταμού. 

Στα παγωμένα νερά του Αράχθου έπεσε ο εικοσάχρονος Αρτινός, Γεράσιμος Διβάρης, φοιτητής Νομικής, ο οποίος κατά το έθιμο, βούτηξε για να πιάσει το Σταυρό. 
Στο μήνυμά του για τη σημερινή άγια ημέρα, ο Μητροπολίτης Άρτης έδωσε την ευχή σε όλους να πορεύονται έχοντας μέσα στην καρδιά τους το πνεύμα του Θεού, το πνεύμα της ειρήνης, ώστε με τον τρόπο αυτό να δοξάζουμε το όνομα του Ιησού Χριστού σε έναν κόσμο που θα είναι ειρηνικός, σε έναν κόσμο όπου θα βασιλεύει αυτή η γαλήνη την οποία έφερε ο Χριστός στον κόσμο με τον ερχομό Του.

Όσον αφορά τους τοπικούς φορείς, το παρών έδωσαν ο Βουλευτής της ΝΔ στην Άρτα, Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ. Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια, ο επικεφαλής της παράταξης «Γέφυρα στο Μέλλον», Γιάννης Παπαλέξης, καθώς και πολλοί άλλοι φορείς.

Στο μήνυμά του ο Βουλευτής της ΝΔ στην Άρτα, Γιώργος Στύλιος, ανέφερε τα εξής «Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό, σήμερα γιορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

Εύχομαι σε όλους τους Αρτινούς, σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους συμπατριώτες μας να έχουμε υγεία, να έχουμε ειρήνη, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και ενωμένοι και δυνατοί να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα στη γείτονα χώρα ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα! Με υγεία και ειρήνη να προχωρήσουμε μπροστά!».

Το δικό του μήνυμα για τη σημερινή ημέρα έστειλε και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ανέφερε τα εξής «Σήμερα βρισκόμαστε στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, το γεφύρι μας ενώνει την Άρτα μας, ενώνει την πόλη και τα χωριά, ενώνει τις δύο μητροπόλεις, ενώνει ανθρώπους, νοοτροπίες, αντιλήψεις και οράματα. 

Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει όλους και κυρίως τους παράγοντες του τόπου μας, ώστε το 2020 όλοι μαζί με ενότητα, συνεργασία και σκληρή δουλειά να μπορέσουμε να δώσουμε στον τόπο μας μια προοπτική και ελπίδα στον τόπο μας, μια αναπτυξιακή πολιτική πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι μας. 
Για εμάς, για το 2020 οι στόχοι μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, να στηρίξουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα, να αναπτύξουμε τουριστικά την περιοχή μας και να υλοποιήσουμε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως το Ιστορικό Δημαρχείο, τη γεφύρωση, το Ξενία και το Open Mall. 
Ελπίζω και εύχομαι ότι με σκληρή δουλειά και συνεργασία θα τα καταφέρουμε!».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Με τσουχτερό κρύο, αλλά με τη δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7465360736514303651
Σχόλια
item