Γιάννενα: Αυξάνονται οι πρόσφυγες, παραμένει το έλλειμμα ενημέρωσης Γιάννενα: Αυξάνονται οι πρόσφυγες, παραμένει το έλλειμμα ενημέρωσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αυξάνονται οι πρόσφυγες, παραμένει το έλλειμμα ενημέρωσης

Γιάννενα: Αυξάνονται οι πρόσφυγες, παραμένει το έλλειμμα ενημέρωσης

Στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην περιοχή της Ηπείρου εξαντλείται η ενημέρωση των αυτοδιοικητικών, καθώς δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τις μετακινήσεις που αποφασίζονται.

Το έλλειμμα ενημέρωσης παραμένει, όπως επισήμανε, για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, κατά τη μηνιαία συνάντηση στο δημαρχείο των φορέων της Ηπείρου που έχουν άμεση εμπλοκή με το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στις δομές που λειτουργούν στην Ήπειρο, σε ξενοδοχεία, ξενώνες και μισθωμένα διαμερίσματα φιλοξενούνται σήμερα 3.900 πρόσφυγες. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός (1.173) βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, ενώ 654 φιλοξενούνται στο Κέντρο του πρώην στρατοπέδου «Πετροπουλάκη», στη Φιλιππιάδα. Για το 81% του πληθυσμού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή βαίνει συνεχώς αυξανόμενος. Σύμφωνα με στοιχεία που είχε παρουσιάσει στα μέσα Νοεμβρίου στο δημοτικό συμβούλιο ο Μωυσής Ελισάφ, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών ήταν τότε 3.650, εκ των οποίων 1.063 άτομα βρίσκονταν στη δομή του Κατσικά.

Ο κ. Ελισάφ έκανε γνωστό ότι από το δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε η συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και εντός των επομένων ημερών θα συμπληρωθεί με εκπροσώπους που θα οριστούν από φορείς και ΜΚΟ.

Επίσης, σε συνεργασία του δήμου με το πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Ο δήμαρχος έκανε, τέλος, γνωστό ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα το Συνέδριο Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αυξάνονται οι πρόσφυγες, παραμένει το έλλειμμα ενημέρωσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2184220010386574879
Σχόλια
item