Γιάννενα: Παράρτημα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και στα Γιάννενα για την υποστήριξη των δήμων Γιάννενα: Παράρτημα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και στα Γιάννενα για την υποστήριξη των δήμων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Παράρτημα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και στα Γιάννενα για την υποστήριξη των δήμων

Γιάννενα: Παράρτημα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και στα Γιάννενα για την υποστήριξη των δήμων

Ενισχύεται η συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, με στόχο την τεχνική υποστήριξη των δήμων αλλά και την μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα η ΠΕΔ Ηπείρου, ο πρόεδρος Ηλίας Γιάτσιος και στελέχη της ΕΕΤΑΑ βρέθηκαν στα Γιάννινα προκειμένου να ενημερώσουν παλιούς και νέους αιρετούς για τη λειτουργία της και τα προγράμματα που υλοποιεί, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.
Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, η ΕΕΤΑΑ θα λειτουργήσει γραφείο και στα Γιάννενα, καθώς σήμερα λειτουργούν μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.
Στη μεγάλη συμβολή της ΕΕΤΑΑ σε ζητήματα επιμόρφωσης και κατάρτισης αιρετών και υπαλλήλων, αλλά και στην διοικητική και τεχνική λειτουργία των δήμων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ενώ και ο κ. Γιάτσιος σημείωσε ότι η ΕΕΤΑΑ θα αναλάβει ενισχυμένο και πιο ενεργό ρόλο στη νέα προγραμματική περίοδο, προκειμένου να βοηθήσει τους δήμους.
Ο κ. Γιάτσιος σημείωσε παράλληλα πως η ΠΕΔ Ηπείρου, μαζί με την ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας, είναι οι μόνες που δεν αποτελούν μετόχους της ΕΕΤΑΑ, κάτι που θα αποκατασταθεί.
«Και το υπουργείο Εσωτερικών και η ΕΕΤΑΑ, στο πλαίσιο της γρήγορης απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ που αναλογεί αλλά και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εξήγγειλε και θα υλοποιήσει νομοθετικά την τεχνική υποστήριξη των δήμων μέσω της ΕΕΤΑΑ και γι’ αυτό θα δημιουργηθούν παρατήματα, με ένα από αυτά στα Γιάννενα», σημείωσε ο κ. Γιάτσιος.
«Μπορεί να είναι χρήσιμος συμπαραστάτης στην αυτοδιοίκηση για τις πλείστες προκλήσεις που έχουμε στο μέλλον, είτε έχουν να κάνουν με διοικητική και τεχνική λειτουργία των δήμων, είτε στην αναζήτηση πόρων, όπως και στον επικείμενο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου», σημείωσε ο κ. Ντακαλέτσης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παράρτημα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και στα Γιάννενα για την υποστήριξη των δήμων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6585323534107962394
Σχόλια
item