Θεσπρωτία: Επιφυλακτικοί οι έμποροι της Θεσπρωτίας ως προς τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων Θεσπρωτία: Επιφυλακτικοί οι έμποροι της Θεσπρωτίας ως προς τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Επιφυλακτικοί οι έμποροι της Θεσπρωτίας ως προς τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων

Θεσπρωτία: Επιφυλακτικοί οι έμποροι της Θεσπρωτίας ως προς τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων
Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και στη Θεσπρωτία οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. 
Οι Θεσπρωτοί έμποροι ελπίζουν σε αύξηση του τζίρου τους, αν και οι περισσότεροι εμφανίζονται συγκρατημένοι, καθώς ακόμη δεν έχει επέλθει ομαλότητα στην τοπική αγορά. Επιπλέον δεν είναι λίγοι αυτοί, που κάνουν τα ψώνια τους στα Γιάννινα και στη Θεσσαλονίκη.
Από την μία η εκπτωτική περίοδος ξεκινά λίγες μόλις ημέρες μετά τις χριστουγεννιάτικες αγορές και από την άλλη το πορτοφόλι των καταναλωτών δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για νέα ψώνια, όταν μάλιστα μέσα στο χρόνο συχνά τα καταστήματα προχωρούν σε εκπτώσεις και προσφορές. Γι' αυτό η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου προτείνει: 
- Κατάργηση των ενδιάμεσων χειμερινών και θερινών εκπτώσεων. Αυτές σήμερα πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.
- Διατήρηση των τακτικών χειμερινών και θερινών εκπτώσεων, αλλά με δραστική μείωση της χρονικής τους διάρκειας. Συγκεκριμένα, προτείνεται οι χειμερινές εκπτώσεις να πραγματοποιούνται μόνο τις τέσσερις εβδομάδες του Φεβρουαρίου και οι θερινές τις τέσσερις εβδομάδες του Αυγούστου. 
Τώρα οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου (φέτος στις 13 Ιανουαρίου) και διαρκούν έως το τέλος Φεβρουαρίου και οι θερινές ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως τις 31 Αυγούστου. 
- Απελευθέρωση των προσφορών σε ό,τι αφορά τη χρονική τους διάρκεια, καθώς και στο ποσοστό των κωδικών που διατίθενται από ένα κατάστημα σε μειωμένη τιμή. 

Σημειώνεται πως την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Επιφυλακτικοί οι έμποροι της Θεσπρωτίας ως προς τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8777224319800041025
Σχόλια
item