Άρτα: Αντιδρά ο Δικηγ. Σύλλογος Άρτας για την μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας Άρτα: Αντιδρά ο Δικηγ. Σύλλογος Άρτας για την μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Αντιδρά ο Δικηγ. Σύλλογος Άρτας για την μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας

Άρτα: Αντιδρά ο Δικηγ. Σύλλογος Άρτας για την μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας
Εντείνει τις προσπάθειές του ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας κ. Μιχάλης Νικολάου, για την ανατροπή της αποφάσεως του Φορέα του Ελληνικού Κτηματολογίου, με την οποία το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας (που δικαστικά υπάγεται στην Άρτα) εντάχθηκε στο Κτηματολογικό Γραφείο (και, κατεπέκταση, στο Υποθηκοφυλακείο) Πρέβεζας.
Το θέμα προέκυψε από τον περασμένο μήνα Δεκέμβριο 2019, όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Δ.Σ. του Ελληνικού Κτηματολογίου (θέλουμε να πιστεύουμε από άγνοια επί του θέματος), με την οποία ολόκληρη η περιφέρεια του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας, που είχε έδρα τη Φιλιππιάδα, υπήχθη στο συσταθέν Υποκατάστημα του Κτηματο-λογίου Πρέβεζας. 
Η απόφαση δε αυτή, εκτός του ότι αντίκειται στο νόμο (αφού παραβιάζει τα επί σειρά δεκαετιών όρια των δικαστικών υπηρεσιών) δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών, αφού από τις 28 συνολικά τοπικές κοινότητες που υπάγονται στο Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας, οι 15 (δηλαδή οι περισσότερες) ανήκουν διοικητικά στην Άρτα και μάλιστα όλες στο Δήμο Αρταίων, αυτές δε είναι οι εξής: 
1).Από τη δ.ε. Αμβρακικού: Βίγλα, Πολύδροσο, Ράχη, Στρογγυλή,
2).Από τη δ.ε. Βλαχερνών: Γρίμποβο, Κορφοβούνι,                                                              3). Από τη δ.ε. Ξηροβουνίου: Αμμότοπος, Καμπή, Παντάνασσα, Πιστιανά, Ροδαυγή, Σκούπα, Φανερωμένη και 4).Από τη δ.ε. Φιλοθέης: Άγιος Σπυρίδων, Καλόβατος.
Για το σκοπό αυτόν, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας είχε σειρά επαφών με τους Βουλευτές του Νομού Γ. Στύλιο, Ο. Γεροβασίλη και Χ. Γκόκα, καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Β. Ψαθά και τον Δήμαρχο Αρταίων Χ. Τσιρογιάννη, στους οποίους ανέπτυξαν όλα τα προκληθέντα θέματα από την απόφαση αυτή, καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχουν για τους πολίτες των ανωτέρω κοινοτήτων, δεδομένου ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή τους, που αφορά στα ακίνητά τους, πρέπει να μεταβαίνουν ακόμα και δυο φορές στην Πρέβεζα. 
Το πρόβλημα δε αυτό επιτείνεται, δεδομένης και της χρονικής συγκυρίας με την επέκταση του Κτηματολογίου και στις περιοχές αυτές. 
Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του Νομού μας κατανόησαν τα προβλήματα που δημιουργούνται και υποσχέθηκαν την αμέριστη συνδρομή τους σε κάθε επίπεδο που εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους. 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Αντιδρά ο Δικηγ. Σύλλογος Άρτας για την μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1203043187692141153
Σχόλια
item