Γάλλος ΥΠΕΞ: Εκτός διεθνούς δικαίου η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης Γάλλος ΥΠΕΞ: Εκτός διεθνούς δικαίου η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γάλλος ΥΠΕΞ: Εκτός διεθνούς δικαίου η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Γάλλος ΥΠΕΞ: Εκτός διεθνούς δικαίου η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Σαφές μήνυμα προς Τουρκία και Τρίπολη έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Σε δηλώσεις του από την Τύνιδα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης στη Λιβύη απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή και απηύθυνε έκκληση για ενδολιβυκό διάλογο για να τερματισθεί η πολεμική σύγκρουση στην χώρα.

Αποσταθεροποιητική η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Παράλληλα, ο κ. Λε Ντριάν επανέλαβε ότι η συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση της Τρίπολης «αφίστανται σκοπίμως του διεθνούς δικαίου και επιδεινώνει την κατάσταση». 

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε, επίσης, για την υποστήριξη των προσπαθειών του απεσταλμένου του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ για την επίτευξη ειρηνικής λύσης. 

«Ο κίνδυνος κλιμάκωσης στην Λιβύη απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή του Μάγρεμπ και του Σάχελ», δήλωσε ο Λε Ντριάν μετά την συνάντησή του με τον Τυνήσιο πρόεδρο Καΐς Σάγεντ.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην Τύνιδα προερχόμενος από το Κάιρο, όπου μαζί με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας χαρακτήρισαν άκυρες και κενές περιεχομένου τις συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Νοέμβριο ανάμεσα στην Άγκυρα και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γάλλος ΥΠΕΞ: Εκτός διεθνούς δικαίου η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6789769336902790856
Σχόλια
item