Προσγειώθηκε ο Χαφτάρ στην Αθήνα - Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Προσγειώθηκε ο Χαφτάρ στην Αθήνα - Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Προσγειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, υπό άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ. Αύριο αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα επισκεφθεί και την ελληνική Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάφταρ είχε συναντηθεί στην Βεγγάζη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ως προς τη μη νομιμότητα των δύο μνημονίων τα οποία υπέγραψε η λιβυκή κυβέρνηση με την Τουρκία.

Η έλευση του Χάφταρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Η έλευση του Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, θα φτάσει στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Περιμένουμε βέβαια και επιβεβαίωση από την Ελληνική πλευρά για την εν λόγω πληροφορία.

Το Πενταπόσταγμα το ανέφερε εδώ και καιρό. Έπρεπε να είχαμε άρει την υποστήριξη προς την Τρίπολη και να στρέφαμε το βλέμμα μας προς την Βεγγάζη.

Σχεδόν όλοι οι στρατιωτικοί του LNA έχουν σπουδάσει σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές και τρέφουν φιλελληνικά συναισθήματα.

Η χώρα μας πρέπει να σταθεί στο πλευρό των νικητών, διότι η Τρίπολη σε λίγες ημέρες πέφτει. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την επόμενη ημέρα στη Λιβύη, όπου η χώρα μας θα μπορεί να κάνει από επενδύσεις, μέχρι να στέλνει και πολεμικά πλοία. 



epirusblog.gr
5 of 5
Προσγειώθηκε ο Χαφτάρ στην Αθήνα - Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8897702417455862163
item