Δύο περιπτώσεις «Τηλεμεταφοράς» στην Αρχαία Ελλάδα

Δύο περιπτώσεις «Τηλεμεταφοράς» στην Αρχαία Ελλάδα

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζετε για την τηλεμεταφορά κυρίως μέσα από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπου η τηλεμεταφορά επιτυγχάνεται με την βοήθεια της τεχνολογίας, εδώ θα δούμε δυο περιπτώσεις που έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα αν και στην πρώτη περίπτωση δεν αποκλείεται και το φαινόμενο της νεκρανάστασης.

Ο Αριστέας ο Προκοννήσιος αρχαίος ποιητής για τον οποίο ο Ηρόδοτος λέει ότι έζησε πριν τον Όμηρο, είχε επισκεφθεί το κατάστημα ενός φίλου του, ένα πλυντήριο της εποχής και ξαφνικά »πέθανε».

Ο ιδιοκτήτης κλείνει το κατάστημα και πάει να ειδοποιήσει τους συγγενείς του ποιητή, τα νέα εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα, αλλά όταν έφτασαν στο κατάστημα το σώμα του Αριστέα είχε εξαφανιστεί. 

Ένας ξένος όμως που μόλις είχε αφιχθεί από τη Κύζικο τους είπε ότι είδε τον Αριστέα πολλά χιλιόμετρα έξω από τη πόλη και κατευθυνόταν προς τη Κύζικο.

Επτά χρόνια αργότερα επανεμφανίστηκε στη πόλη του και έγραψε τα «Αριμάσπεια» και μετά ξαναεξαφανίστηκε.

300 χρόνια, περίπου, αργότερα εμφανίζεται σαν όραμα στο Μεταπόντιο, πόλη όπου φιλοξένησε και τον Πυθαγόρα και λέει στους κατοίκους να χτίσουν ναό προς τιμήν του Απόλλωνα αλλά και έναν δικό του ανδριάντα, οι κάτοικοι αφού συμβουλεύτηκαν το μαντείο των Δελφών έχτισαν και το ναό προς τιμήν του Απόλλωνα αλλά και ο ανδριάντας του Αριστέα κοσμούσε το κέντρο της πόλης..

Ο Αριστέας στην πρώτη του εξαφάνιση εικάζεται ότι κατελήφθη από Απολλώνεια μανία και περιπλανήθηκε στους υπερβόρειους και στη χώρα των μονόφθαλμων Αριμασπών, από όπου και εμπνεύστηκε το έργο του «Αριμάσπεια»

Ένα άλλο περίεργο παράδειγμα τηλεμεταφοράς ήταν και αυτό του φιλόσοφου Ερμότιμου που έζησε τον 6ο αιώνα π.Χ. Ο Ερμότιμος είχε την ικανότητα να βγαίνει από το σώμα του για πολύ καιρό και όταν επέστρεφε προφήτευε το μέλλον.

Συνήθως άφηνε το σώμα του στη φροντίδα της γυναίκας του και εκείνος έκανε τα ταξίδια του σε άλλες διαστάσεις. 

Δύο μαθητές του όμως, που ήθελαν να κλέψουν το μυστικό του Ερμότιμου καθώς θεωρούσαν ότι ήταν προιόν μαγικών δυνάμεων, ξεγέλασαν τη γυναίκα του με το πρόσχημα ότι θα πρόσεχαν εκείνοι το σώμα του δασκάλου τους. 

Όταν όμως η γυναίκα του Ερμότιμου έφυγε εκείνοι το έκαψαν πριν ο Ερμότιμος επιστρέψει και έτσι παγιδεύτηκε σε άλλες διαστάσεις, σύμφωνα όμως με μια διαφορετική παράδοση ο Ερμότιμος μετενσαρκώθηκε λίγα χρόνια αργότερα ως Πυθαγόρας!!!

krypteia1  astrikiprovoli.com
μέσω thesecretrealtruth
epirusblog.gr
5 of 5
Δύο περιπτώσεις «Τηλεμεταφοράς» στην Αρχαία Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2514425475861836951
item