Συρία: Δέκα νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ - Αρνείται η Μόσχα Συρία: Δέκα νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ - Αρνείται η Μόσχα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συρία: Δέκα νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ - Αρνείται η Μόσχα

Συρία: Δέκα νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ - Αρνείται η Μόσχα

Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας -σύμμαχος της Συρίας- κοντά σε έναν φούρνο και μία κλινική στην επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον πέντε γυναίκες είναι μεταξύ των θυμάτων από τον βομβαρδισμό εναντίον της Αρίχα, μιας πόλης της επαρχίας αυτής της βορειοδυτικής Συρίας, όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν επιχείρηση εναντίον του τελευταίου προπυργίου των Σύρων ανταρτών.

Πλέον ο απολογισμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ τις τελευταίες 24 ώρες έφτασε τους 21.

Ένας γιατρός, εντελώς καλυμμένος από σκόνη, βγήκε φωνάζοντας από την κλινική Σάμι μετά την επίθεση, η οποία προκάλεσε ζημιές στους τοίχους του κτιρίου, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.


22208235

Τρείς πολυκατοικίες κατέρρευσαν στην ίδια περιοχή, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο βομβαρδισμός εξαπολύθηκε την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις σημειώνουν προόδους στην Ιντλίμπ, καθώς χθες Τετάρτη έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν. 


Πλέον βρίσκονται βόρεια αυτής της πόλης και κατευθύνονται προς την Σαρακέμπ, η οποία εκκενώθηκε σχεδόν εντελώς τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Η Σαρακέμπ βρίσκεται, όπως και η Μααρέτ αλ Νούμαν, στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ5 ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Η Μόσχα αρνείται ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε νοσοκομείο στην επαρχία Ιντλίμπ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας βομβάρδισε ένα νοσοκομείο και έναν φούρνο στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

«Οι πληροφορίες από κάποια ξένα μέσα ενημέρωσης για μια βομβιστική επίθεση, την οποία φέρεται να εξαπέλυσε αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας το πρωί της 30ής Ιανουαρίου εναντίον νοσοκομείου και φούρνου κοντά στον καταυλισμό Αρίχα στο νότιο τμήμα της πόλης Ιντλίμπ αποτελούν μιντιακή πρόκληση. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν διεξήγαγε καμία επιχείρηση σε αυτή την περιοχή της Συρίας», τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας --σύμμαχος της Συρίας-- κοντά σε έναν φούρνο και μία κλινική στη συνοικία Αρίχα της Ιντλίμπ.

Ο βομβαρδισμός εξαπολύθηκε την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις σημειώνουν προόδους στην επαρχία Ιντλίμπ, καθώς χθες Τετάρτη έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν. Πλέον βρίσκονται βόρεια αυτής της πόλης και κατευθύνονται προς την Σαρακέμπ, η οποία εκκενώθηκε σχεδόν εντελώς τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Η Σαρακέμπ βρίσκεται, όπως και η Μααρέτ αλ Νούμαν, στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ5 ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
epirusblog.gr
5 of 5
Συρία: Δέκα νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ - Αρνείται η Μόσχα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4923229858336756772
Σχόλια
item