Ενοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν -Aγωνία για τους ναυτικούς που κρατούνται όμηροι Ενοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν -Aγωνία για τους ναυτικούς που κρατούνται όμηροι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ενοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν -Aγωνία για τους ναυτικούς που κρατούνται όμηροι

Ενοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν -Aγωνία για τους ναυτικούς που κρατούνται όμηροι

Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την τύχη των οκτώ ναυτικών που απήχθησαν παραμονή Πρωτοχρονιάς από το υπό ελληνική σημαία τάνκερ «Happy Lady» στο Καμερούν.

Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh όταν δέχθηκε ένοπλη επίθεση. 

Συνολικά από τα 28 μέλη του πληρώματος απήχθησαν όπως προαναφέρθηκε τα οκτώ. Οι πέντε είναι Ελληνες, δύο είναι υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας με καταγωγή από την Ουκρανία.

Αναφορικά με τους Ελληνες ο λόγος για έναν 45χρονο πλοίαρχο, έναν 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, έναν 38χρονο δεύτερο μηχανικό, δύο δόκιμους 20 και 21 ετών. 

Σημειώνεται ότι από το περιστατικό τραυματίστηκε και ένας 35χρονος Ελληνας από εξοστρακισμό σφαίρας ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Τι λέει ο Πλακιωτάκης για την επίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο

«Ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία», δήλωσε για τους Ελληνες απαχθέντες στο Καμερούν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης στην τηλεόραση του Open TV διαβεβαιώνοντας ότι, «κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν σώοι οι ναυτικοί μας».

Όπως είπε αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε λίγο μετά την ένοπλη επίθεση στο πλοίο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε να πάρω όλα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των ναυτικών, απάντησε πως, «είναι προφανές ότι είμαστε λίγες ώρες μετά την ένοπλη επίθεση, οπότε δεν έχουμε πληροφορίες». 

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ψύχραιμοι», τόνισε και υπογράμμισε ότι, «η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψουν οι ναυτικοί».

epirusblog.gr
5 of 5
Ενοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν -Aγωνία για τους ναυτικούς που κρατούνται όμηροι
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8056225251808806359
Σχόλια
item