Γιάννενα: Κάμερες καταγραφής ήχου και εικόνας στους χώρους της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων Γιάννενα: Κάμερες καταγραφής ήχου και εικόνας στους χώρους της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κάμερες καταγραφής ήχου και εικόνας στους χώρους της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων

Γιάννενα: Κάμερες καταγραφής ήχου και εικόνας στους χώρους της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων

Παράνομη παρακολούθηση των γραφείων της Περιφερειακής Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου και της Διοίκησης Νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία με έγγραφό της (το υπογράφει ο Πρόεδρος Δημ. Σταθόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας Νικ. Λαυρανος) προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο έδωσε και στην δημοσιότητα.

H Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου ενημέρωσε εγγράφως την Πανελλήνια Ομοσπονδία, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «διαπιστώθηκε ότι στο χώρο των τερματικών μηχανημάτων του ΠΕΚΕ Ηπείρου που βρίσκεται μεταξύ του ΠΕΚΕ και των γραφείων της Ένωσης Ηπείρου είχε εγκατασταθεί στην γυψοσανίδα προς την πλευρά των γραφείων της Ένωσης κάμερα με δυνατότητα καταγραφής ήχου  επιμελώς κρυμμένη και σε λειτουργία. 


»Προς το παρόν βεβαιωμένα έχει διαπιστωθεί και η ύπαρξη και δεύτερης κάμερας χωρίς να έχει βρεθεί το ακριβές σημείο τοποθέτησής της ,ενώ παρουσία μαρτύρων υπάλληλος του Π.Σ. παραδέχτηκε την τοποθέτησή της (με προσωπική του ευθύνη;). 


Ήδη για το θέμα έχει επιληφθεί και ερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία όπου ο συνάδελφος Πρόεδρος ήδη έχει δώσει κατάθεση. Επίσης υπηρεσιακά διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε. από την Υπηρεσία».

Και, μεταξύ άλλων, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία: «Τα παραπάνω προσβάλλουν ευθέως την προσωπικότητα και ιδιωτικότητα των υπαλλήλων του ΠΣ. 


Οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν το δικαίωμα για προστασία της ιδιωτικής τους ζωής στο κατώφλι της εισόδου του χώρου εργασίας τους. Επίσης πλήττουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης».  
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κάμερες καταγραφής ήχου και εικόνας στους χώρους της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3402723172542072030
Σχόλια
item