Χρυσοχοΐδης προς Γιαννάκου: Η ρύθμιση για την οποία διαφωνείτε είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα Χρυσοχοΐδης προς Γιαννάκου: Η ρύθμιση για την οποία διαφωνείτε είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης προς Γιαννάκου: Η ρύθμιση για την οποία διαφωνείτε είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα

Χρυσοχοΐδης προς Γιαννάκου: Η ρύθμιση για την οποία διαφωνείτε είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα

Απάντηση στις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν για τη ρύθμιση σχετικά με τους εποπτευόμενους χώρους για χρήση ναρκωτικών ουσιών, έδωσε στη βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Απαντώντας σε όσα υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου αλλά και το ΚΚΕ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Η διάταξη που προβλέπει τη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων για χρήση ναρκωτικών ουσιών και από τους ΟΤΑ, αντιμετωπίζει ένα ανθρωπιστικό ζήτημα προστατεύοντας τόσο τους χρήστες από μολυσματικές ασθένειες όσο και τη δημόσια υγεία. 

Δεν έχει να κάνει με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δεν αφορά χρήση με τη συμμετοχή του κράτους, για τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, με τη συγκεκριμένη διάταξη ουσιαστικά θεσπίζονται επιτηρούμενοι χώροι από εξειδικευμένο προσωπικό ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν ναρκωτικές ουσίες κάτω από ασφαλέστερες και υγιεινότερες συνθήκες. 

«Είναι σαφές ότι η διάταξη υπάρχει, ψηφίσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δυο μήνες πριν τις εκλογές και αυτό που γίνεται είναι ότι προστίθενται και οι ΟΤΑ στο να μπορούν να λειτουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Χρυσοχοΐδης: Το ίδιο σύστημα εφαρμόζεται σε πολλές χώρες

Πρόσθεσε ακόμα ότι ήδη εδώ και πολλά χρόνια το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε πολλές χώρες με πιο νεοφιλελεύθερα συστήματα, όπως Ελβετία, Καναδάς, Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία με εξαιρετικά αποτελέσματα». 

«Αυτό που γίνεται είναι για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη των χρηστών που πρέπει και εντάσσονται στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τόνισε ακόμα ότι στην Ελλάδα υπάρχει πιλοτική λειτουργία σταθμού εποπτευόμενης χρήσης, του Οδυσσέα και στον ένα χρόνο οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 1.300. Από αυτούς οι 300 είναι χρήστες ενέσιμων ουσιών ενώ το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό διαχειρίστηκε 103 περιπτώσεις υπερδοσολογίας.

«Έχω πολλές απόψεις για τη φιλοσοφία της χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε εποπτευόμενους χώρους που τείνει να ισχυροποιηθεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, έχω προσωπικά πολλές ανησυχίες και εγώ», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της με τη ρύθμιση που προβλέπει τη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τους ΟΤΑ Α και Β Βαθμού, χαρακτηρίζοντας την ιδεολογικά επικίνδυνη και ξεκαθαρίζοντας ότι θα την καταψηφίσει.

epirusblog.gr
5 of 5
Χρυσοχοΐδης προς Γιαννάκου: Η ρύθμιση για την οποία διαφωνείτε είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 472622613636986071
Σχόλια
item