Στα γονίδια μπορεί να οφείλεται η αγάπη για τον κίνδυνο

Στα γονίδια μπορεί να οφείλεται η αγάπη για τον κίνδυνο
Επιστήμονες εντόπισαν περισσότερες από 100 γενετικές ποικιλομορφίες που συνδέονται με την αγάπη για τον κίνδυνο.
Οι γενετικές ποικιλομορφίες που συνδέονται με συνολική ανοχή στον κίνδυνο τείνουν να συνδέομται και με περισσότερα έξοδα, χρήση αλκοόλ και κάνναβης και με πιο επικίνδυνες επενδύσεις και σεξουαλικές συμπεριφορές.
Ο Jonathan Beauchamp, του University of Toronto, ανακάλυψε επίσης κοινές γενετικές επιρροές στη γενική ανοχή του κινδύνου και αρκετά χαρακτηριστικά προσωπικότητας και νευροψυχιατρικά χαρακτηριστικά, όπως ΔΕΠΥ, διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια.
Αν και ατομικές επιδράσεις καθεμίας από τις 124 γενετικές ποικιλομορφίες σε 99 περιοχές του γονιδιώματος είναι μικρές, η συνδυαστική επίδρασή τους μπορεί να είναι σημαντική.
Οι ερευνητές σημείωσαν ότι το σκορ που ανέπτυξαν δεν μπορεί να προβλέψει με συνέπεια την ανοχή κινδύνου ενός ανθρώπου ή τη συμπεριφορά ανάληψης κινδύνου.
H έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nature Genetics.
Η έρευνα περιέλαβε γενετικές πληροφορίες 1 εκατομμυρίου ανθρώπων ευρωπαϊκής καταγωγής.
Οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν ενδείξεις που να στηρίζουν προηγούμενες σχέσεις μεταξύ ανοχής κινδύνου και γονιδίων όπως αυτά που συνδέονται με τη ντοπαμίνη ή τη σεροτονίνη.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το glutamate και η GABA συμβάλλουν σε ατομικές διαφορές στην ανοχή του κινδύνου.
Αποτελέσματα δείχνουν προς το ρόλο περιοχών του εγκεφάλου που έχουν εντοπιστεί προηγουμένως να εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων.
Ευθυγραμμίζονται με την προσδοκία ότι η ποικιλία στην ανοχή κινδύνου επηρεάζεται από εκατοντάδες αν όχι εκατομμύρια γενετικές ποικιλομορφίες, κατέληξε π επιστήμονας.
epirusblog.gr
5 of 5
Στα γονίδια μπορεί να οφείλεται η αγάπη για τον κίνδυνο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8149695497908259142
item