Νότινγκ Χιλ: Εξερευνήστε την πανέμορφη λονδρέζικη γειτονιά!

Νότινγκ Χιλ: Εξερευνήστε την πανέμορφη λονδρέζικη γειτονιά!
Το Νότινγκ Χιλ είναι μια θρυλική γειτονιά στο Δυτικό Λονδίνο που έγινε ευρύτερα γνωστή μετά την ομώνυμη ταινία των 90s με την Τζούλια Ρόμπερτς και το Χιου Γκραντ.
Αν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε τη βρετανική πρωτεύουσα σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε λίγο χρόνο εξερευνώντας αυτή τη μαγευτική συνοικία. Άλλωστε έχει πολλά να σας προσφέρει και να σας κάνει να την ερωτευτείτε!
Εμείς έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα καλύτερα tips για να ανακαλύψετε αυτή την υπέροχη γειτονιά.

Περπατήστε το δρόμο Portobello, χαζεύοντας τους πάγκους με τα vintage αντικείμεναPortobello, Νότινγκ Χιλ

Ο γραφικός αυτός δρόμος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Νότινγκ Χιλ και συναντιέται με τα πολύχρωμα σπίτια με τα μπαλκονάκια της Lancaster Road, εντυπωσιακές τοιχογραφίες στο Codrington Mews και πολυτελείς μπουτίκ στο Westbourne Grove. 
Στο Portobello θα βρείτε τη μεγαλύτερη αγορά αντίκας του κόσμου, με περισσότερους από 1000 εμπόρους να απασχολούν τις ορδές τουριστών και καταναλωτών κάθε Σάββατο. 
Λίγο μετά τη δεκαετία του 1940 η αγορά βίωσε μια καμπή, ωστόσο άρχισε να ξαναπαίρνει τα πάνω της στα 80s κι έκτοτε θεωρείται δημοφιλής προορισμός. 
Παραμένει ένα υπέροχο μέρος όπου κανείς μπορεί να βρει μοναδικά αντικείμενα, ενώ υπάρχουν και κανονικά καταστήματα και εστιατόρια. https://www.facebook.com/portobelloroadtv/

Παγώστε τα μπισκότα σας στο Biscuiteers Boutique and Icing Café

Αυτός ο ναός των γλυκών παρασκευάζει κάθε λογής γλύκισμα, από περίτεχνα παγωμένα κέικ και προσωποποιημένες σοκολάτες μέχρι μια απίστευτη συλλογή από πολυτελώς διακοσμημένα μπισκότα. 
Δεν είναι μόνο το ιδανικό μέρος για να αγοράσει κανείς ένα ιδιαίτερο δώρο, αλλά μπορείτε να απολαύσετε και το απογευματινό σας τσάι, ή να συμμετάσχετε στα μαθήματα όπου θα μάθετε να δημιουργείτε τα δικά σας γλυκά έργα τέχνης.  https://www.biscuiteers.com/boutique-icing-cafe

Δοκιμαστείτε στην street art στη Graffik Gallery

Σε αυτή την γκαλερί θα θαυμάσετε έργα από τους σπουδαιότερους urban καλλιτέχνες του κόσμου, όπως ο Bansky, ο Stik και ο The Dotmaster. 
Ο χώρος φιλοξενεί επίσης εκθέσεις και ιδιαίτερα εργαστήρια που δίνουν στις ομάδες την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο graffiti και σε διαδικασίες στένσιλ. 
Η Graffik Gallery είναι εύκολα αναγνωρίσιμη από την ειδικά διαμορφωμένη τριώροφη τοιχογραφία που κοσμεί την πρόσοψή της κι έχει φιλοτεχνηθεί από τov The Dotmaster. https://www.graffikgallery.co.uk/

Μπείτε στο Luytens and Rubenstein και χαθείτε στη λογοτεχνία

Ιδρύθηκε το 2009 από λογοτέχνες και είναι ένα υπέροχο βιβλιοπωλείο όπου μπορείτε να βρείτε χιλιάδες τίτλους επιστημονικής φαντασίας κι όχι μόνο, όπως παιδικά παραμύθια, τέχνη και ποίηση. 
Το Luytens and Rubenstein έχει ως στόχο να προσφέρει προσεγμένη και εξειδικευμένη εξυπηρέτηση. 
Οι βιβλιοφάγοι μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορα προγράμματα, όπως το A Year in Books και A Year With One Author, ενώ υπάρχουν και πολλά ακόμα πέρα από βιβλία, όπως πιατικά και τσάντες. https://www.lutyensrubinstein.co.uk/

Απολαύστε τις εκλεκτότερες γεύσεις στο The Shed

Τα αδέρφια Gladwin από το Σάσεξ έχουν ενσωματώσει την farm-to-table αρχή στο εποχιακό μοντέρνο εστιατόριό τους, το πρώτο από τα τρία μαγαζιά τους στο Δυτικό Λονδίνο. 
Όλα τα πιάτα προετοιμάζονται με βάση βρετανικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από τη φάρμα που ανήκει στον έναν αδερφό. 
Το μενού ανανεώνεται καθημερινά και χωρίζεται σε slow και fast cooking. https://www.theshed-restaurant.com/

Επισκεφτείτε το Rough Trade αν αναζητάτε καλούς ήχους

Το αυθεντικό δισκάδικο, στο Νότινγκ Χιλ, Rough Trade άνοιξε το 1976 στα μέσα της punk επανάστασης. Σήμερα παραμένει στο ίδιο μέρος ακριβώς δίπλα από την οδό Portobello. Ενώ έχει ανοίξει καταστήματα σε άλλες βρετανικές πόλεις και ένα στη Νέα Υόρκη. 
Το μαγαζί εξακολουθεί να πρωτοπορεί στους ανεξάρτητους δίσκους και τους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Ενώ φιλοξενεί και μια σπάνια και περιορισμένης έκδοσης συλλογή από βινύλια. https://www.roughtrade.com/us
epirusblog.gr
5 of 5
Νότινγκ Χιλ: Εξερευνήστε την πανέμορφη λονδρέζικη γειτονιά!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 904082697435403782
item