Γιάννενα: Βράβευση τριών αστυνομικών για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους

Γιάννενα: Βράβευση τριών αστυνομικών για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους

Τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι ανέδειξαν με διάφορους τρόπους το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, βράβευσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, στο περιθώριο της εκλογοαπολογιστικής γενικής της συνέλευσης το περασμένο Σάββατο.

Αρχικά, βραβεύτηκε ο αστυνομικός Ιωάννης Σταθόπουλος, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ο οποίος εντόπισε και προσέγγισε σε δύσβατα και απόκρημνα σημεία στις παρυφές του όρους Τύμφη τις σορούς του 39χρονου αστυνομικού Ηλία Καλαϊτζή και του 26χρονου Άγγλου Ρόμπερτ Φρομ, στις 14 Απριλίου και στις 13 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, αντίστοιχα.

Ακολούθησε η βράβευση του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων Ιωάννη Τζίμα, ο οποίος την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 έπεσε στα παγωμένα νερά της λίμνης Παμβώτιδας, σώζοντας από βέβαιο πνιγμό νεαρή γυναίκα.
Tέλος, τιμήθηκε ο Επαμεινώνδας Ζήκος, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και αποστρατεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. 

Ο Επ. Ζήκος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και επί σειρά ετών αντιπρόσωπός της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. 

Για τέσσερις δεκαετίες πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Αστυνομία και στην κοινωνία, μεριμνώντας, με υπευθυνότητα και με πνεύμα αλληλεγγύης, για τη ζωή και την ασφάλεια των συμπολιτών μας. 

Ο λόγος, όμως, για τον οποίο βραβεύτηκε έχει να κάνει με την πολυετή προσφορά του στον τομέα της οδικής ασφάλειας, μέσω της ενημέρωσης μαθητών στα σχολεία με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής. 


«Οι βραβεύσεις αυτές αποτελούν μια συμβολική έκφραση της αναγνώρισης των υπηρεσιών των συναδέλφων και της ανάδειξης του κοινωνικού προσώπου του έλληνα αστυνομικού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΙ.

Στο πλαίσιο της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης, όπου παρουσιάστηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός, καθώς και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, έγινε ενημέρωση για τρέχοντα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, καθώς και επικείμενες διεκδικήσεις, όπως αυτής του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, από τον νομικό Κωνσταντίνο Τζούμα και τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γρηγόρη Γερακαράκο. 

Μετά το πέρας των εργασιών και τους χαιρετισμούς των επισήμων, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας, ενώ ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή ευχών για μια καλή, υγιή και άκρως διεκδικητική χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γιώργος Παπατσίμπας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Ηπείρου, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων Βασίλειος Μουσελίμης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου Θεόδωρος Κολιοπάνος, ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Θεσπρωτίας Βασίλειος Νάκος και ο πρόεδρος της Ι.Ρ.Α και της Ένωσης αποστράτων Σπυρίδων Κίτσιος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βράβευση τριών αστυνομικών για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 870482430175746517
item