Γιάννενα: Υπομονή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα για την αιθαλομίχλη!

Γιάννενα: Υπομονή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα για την αιθαλομίχλη!

Τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα η αιθαλομίχλη που έχει… εγκατασταθεί για τα καλά πάνω από το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους. 

Οι μετρήσεις από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν χτυπήσει «κόκκινο», όπως εξάλλου δήλωσε και προ ημερών στον «Π.Λ.» ο Καθηγητής Μετεωρολογίας Α. Μπαρτζώκας, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (ανομβρία και άπνοια).


Χθες ανακοίνωση εξέδωσε και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώνοντας ότι από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης των Ιωαννίνων, τις προηγούμενες  ημέρες  οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), ξεπέρασαν, σε μέση ημερήσια τιμή, τα 100 μg/m3  στις 22 και 23 Ιανουαρίου, ενώ για 15 συνεχείς ημέρες καταγράφονται τιμές πάνω από το επιτρεπτό όριο (50 μg/m3) με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες.  


Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι μεθαύριο, Δευτέρα στις 10 το πρωί, δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα, στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών ισχύουν οι παρακάτω συστάσεις:


3 Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. 


3 Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό. 


Σύμφωνα πάντως με τις χθεσινοβραδινές προβλέψεις το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Υπομονή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα για την αιθαλομίχλη!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1751121659335030895
item