Αίγυπτος: Εφοδος της αστυνομίας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο Κάιρο -Τέσσερις συλλήψεις Αίγυπτος: Εφοδος της αστυνομίας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο Κάιρο -Τέσσερις συλλήψεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αίγυπτος: Εφοδος της αστυνομίας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο Κάιρο -Τέσσερις συλλήψεις

Αίγυπτος: Εφοδος της αστυνομίας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο Κάιρο -Τέσσερις συλλήψεις

Στα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στο Κάιρο εισέβαλε η αστυνομία της Αιγύπτου.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο, η αιγυπτιακή αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τέσσερις υπαλλήλους, ανάμεσά τους έναν Τούρκο πολίτη. 

Οι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε άγνωστο προορισμό. Η Τουρκία καταδικάζει την επιδρομή στο γραφείο του πρακτορείου ειδήσεων στο Κάιρο, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων.

Ο Τούρκος υπήκοος είναι ο Χιλμί Μπαλτζί, ο οικονομικός και διοικητικός υπεύθυνος του γραφείου του Anadolu στο Κάιρο. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση στους δικηγόρους των τεσσάρων υπαλλήλων για τους λόγους της προσαγωγής τους.

Η Τουρκία κάλεσε τον Αιγύπτιο πρέσβη για εξηγήσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, η οποία κάλεσε τον Αιγύπτιο πρέσβη για εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν, ενώ το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση.

«Η επίθεση στο γραφείο του Καΐρου της Υπηρεσίας Anadolu χθες το βράδυ από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας και η κράτηση ορισμένων υπαλλήλων χωρίς δικαιολογία αποτελεί πράξη παρενόχλησης και εκφοβισμού ενάντια στον τουρκικό Τύπο, τον καταδικάζουμε σθεναρά», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

«Οι δυτικές χώρες, που φαίνονται ευαίσθητες για την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης, παίζουν ρόλο σε αυτή την απερίσκεπτη στάση, παραβλέποντας την καταδίκη των παραβιάσεων στη χώρα», πρόσθεσε.

Τεταμένες οι σχέσεις Τουρκίας - Αιγύπτου

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο επιδεινώθηκαν μετά την ανατροπή από τον στρατό του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που προερχόταν από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και ήταν στενός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το θέμα. 

Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, χαρακτήρισε την έρευνα «εχθρική απόπειρα εναντίον των εργαζομένων του Anadolu από την πραξικοπηματική ηγεσία της Αιγύπτου», προσθέτοντας ότι η Άγκυρα καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την ενέργεια αυτή.

epirusblog.gr
5 of 5
Αίγυπτος: Εφοδος της αστυνομίας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο Κάιρο -Τέσσερις συλλήψεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8028736174439297815
Σχόλια
item