Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Αγωνία για το ακυβέρνητο «AEOLOS» - Στις 9 το βράδυ αναμένεται το ρυμουλκό Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Αγωνία για το ακυβέρνητο «AEOLOS» - Στις 9 το βράδυ αναμένεται το ρυμουλκό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Αγωνία για το ακυβέρνητο «AEOLOS» - Στις 9 το βράδυ αναμένεται το ρυμουλκό

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Αγωνία για το ακυβέρνητο «AEOLOS» - Στις 9 το βράδυ αναμένεται το ρυμουλκό

Στις 9 το βράδυ αναμένεται να φθάσει από τον Πειραιά ρυμουλκό σκάφος, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο φορτηγό πλοίο "AEOLOS" σημαίας Marshall Islands και ελληνικών συμφερόντων, που πλέει ακυβέρνητο λόγω απώλειας του πηδαλίου του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται επικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει μέλη του πληρώματος εάν χρειαστεί ανάγκη. Στο ελικόπτερο θα επιβαίνουν και διασώστες του Λιμενικού Σώματος. 

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Ενικαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του ακυβέρνητου πλοίου και καταγράφει όλα τα δεδομένα.  

Όπως αναφέρεται,  το ΕΚΕΣΔ θα είναι εκείνο που θα δώσει τις εντολές στο ρυμουλκό πλοίο για το ασφαλές σημείο στο οποίο θα ρυμουλκηθεί το βράδυ το φορτηγό πλοίο «AEOLOS»

Το πλοίο «AEOLOS» είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Κοντά στο "AEOLOS" βρίσκεται ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο, που έχει οπτική επαφή και θα επέμβει, εάν χρεαστεί διάσωση των ναυτικών. Ένα ακόμη σκάφος έχει «δεσμευτεί», για να συνδράμει, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς καθώς πνέουν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 10 bf.


ploio

Όπως είναι γνωστό, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σήμανε συναγερμός στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος καθώς το φορτηγό πλοίο υπό σημαία Marshal Islands με πλήρωμα 22 ναυτικούς (20 Φιλιππινέζοι, ένας Ουκρανός και ένας Ρώσος) εξέπεμψε σήμα ότι έχει μείνει ακυβέρνητο λόγω βλάβης του πηδαλίου και εν μέσω της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που πλήττει τη χώρα.
epirusblog.gr
5 of 5
Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Αγωνία για το ακυβέρνητο «AEOLOS» - Στις 9 το βράδυ αναμένεται το ρυμουλκό
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2888497506606405626
Σχόλια
item