Συνετρίβη στο Αφγανιστάν αεροσκάφος με 83 επιβάτες

Συνετρίβη στο Αφγανιστάν αεροσκάφος με 83 επιβάτες

Ένα επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στην κεντρική επαρχία Γκαζνί του Αφγανιστάν, μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

«Αεροσκάφος τύπου Boeing που ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Ariana συνετρίβη στο Σάντο Χελ της περιοχής Ντεκ Γιακ της επαρχίας Γκαζνί περί τις 13.10 τοπική ώρα» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο. «Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστος»,  ανέφερε μια άλλη πηγή του Reuters.

Πάντως 
το BBC και το Associated Press μεταδίδουν ότι, αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος ανήκει στην Ariana, η ίδια η εταιρεία κατόπιν το διέψευσε, δηλώνοντας ότι «όλα τα αεροσκάφη της είναι λειτουργικά και ασφαλή».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, στο αεροσκάφος επέβαιναν 83 άτομα, η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος ούτε για το αν υπάρχουν επιζώντες. Το BBC μεταδίδει δηλώσεις αξιωματούχου που μιλά για τεχνικό πρόβλημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, η συγκεκριμένη περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, ενώ «ειδικές δυνάμεις» έχουν αναχωρήσει για το σημείο. 


Η ορεινή επαρχία Γκαζνί βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Χίντου Κους όπου τον χειμώνα επικρατεί σφοδρό ψύχος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti, Associated Press
epirusblog.gr
5 of 5
Συνετρίβη στο Αφγανιστάν αεροσκάφος με 83 επιβάτες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 831875764211249451
item