Κονδύλια 5 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ για τη βιομηχανία Κονδύλια 5 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ για τη βιομηχανία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κονδύλια 5 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ για τη βιομηχανία

Κονδύλια 5 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ για τη βιομηχανία

Κοινοτικά κονδύλια συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ διεκδικεί για τη βιομηχανία και το εμπόριο το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με βάση τη μελέτη που κατέθεσε για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Σύμφωνα με πληροφορίες του «business stories», τα 5 δισ. ευρώ αφορούν δράσεις υπέρ της βιομηχανίας και άλλο 1 δισ. ευρώ προορίζεται για το εμπόριο.

Η παραδοχή της ελληνικής κυβέρνησης, βάσει της οποίας κινούνται προς το παρόν οι σχεδιασμοί, είναι η εξασφάλιση κονδυλίων κοντά στα 20 δισ. ευρώ κατά τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, που, λόγω και του Brexit, θα είναι μειωμένο (το τρέχον θα φθάσει τα 26 δισ ευρώ), όπως εξηγούσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης στο περιθώριο του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου την περασμένη Παρασκευή. 


Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί με τη λήξη των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη και την απόφαση για την κατανομή των κονδυλίων ανά χώρα ως το καλοκαίρι.
epirusblog.gr
5 of 5
Κονδύλια 5 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ για τη βιομηχανία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4062549346622655156
Σχόλια
item