Γερμανία: Ενα 5χρονο παιδί το νέο κρούσμα κοροναϊού -Σε 4 μήνες η ανάπτυξη του εμβολίου Γερμανία: Ενα 5χρονο παιδί το νέο κρούσμα κοροναϊού -Σε 4 μήνες η ανάπτυξη του εμβολίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Ενα 5χρονο παιδί το νέο κρούσμα κοροναϊού -Σε 4 μήνες η ανάπτυξη του εμβολίου

Γερμανία: Ενα 5χρονο παιδί το νέο κρούσμα κοροναϊού -Σε 4 μήνες η ανάπτυξη του εμβολίου

Ένα παιδί πέντε ετών από το Σίγκσντορφ της Βαυαρίας είναι το έκτο διαπιστωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για το παιδί ενός υπαλλήλου της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας «Webasto», ο οποίος είχε ήδη διαγνωστεί ως ασθενής, μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στον ίδιο χώρο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, όλα τα μέλη της οικογένειας παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και υποβάλλονται σε εξετάσεις, όπως και το άμεσο περιβάλλον τους.

«Η κατάσταση της υγείας όλης της οικογένειας είναι σταθερή. Τα παιδιά έχουν ήδη αρρωστήσει ελαφρώς και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, αλλά θεωρούμε ότι όλη η οικογένεια έχει πιθανότατα επιμολυνθεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο καθηγητής Τόμας Γκλουκ και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τους γονείς, ένα βρέφος έξι μηνών και δύο παιδιά έως πέντε ετών.

Τι γίνεται με το εμβόλιο για τον κοροναϊό

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου για τον κοροναϊό, η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac εκτίμησε σήμερα ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις μήνες προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί η έρευνα και όλες οι απαραίτητες δοκιμές.

Η CureVac θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διαδικασία και γι' αυτόν τον σκοπό θα λάβει επιπλέον πόρους ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της Συμμαχίας για Καινοτομίες στον τομέα της Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI).

«Αναπτύσσουμε ήδη μια ουσία εμβολίου, η οποία έπειτα από επιτυχείς προκλινικές έρευνες θα μπορεί να δοκιμαστεί σε κλινικές έρευνες, με ανθρώπους. Αυτό θα έχει ολοκληρωθεί σε 16 εβδομάδες», δήλωσε η Πρόεδρος της εταιρίας Μαριόλα Φοτίν-Μλέτσεκ. «Ο κοροναϊός προκαλεί αυτές τις μέρες ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους. 

Η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια περιορισμού της ασθένειας», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας 'Ανια Κάρλιτσεκ.

epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Ενα 5χρονο παιδί το νέο κρούσμα κοροναϊού -Σε 4 μήνες η ανάπτυξη του εμβολίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2518843473356344188
Σχόλια
item