Οι 5 καλύτεροι οικολογικοί προορισμοί για το 2020! Οι 5 καλύτεροι οικολογικοί προορισμοί για το 2020! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι 5 καλύτεροι οικολογικοί προορισμοί για το 2020!

Οι 5 καλύτεροι οικολογικοί προορισμοί για το 2020!
Οι ηθικοί και οικολογικοί προορισμοί είναι το καυτό θέμα της νέας δεκαετίας κι κάτι που απασχολεί ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες. 
Σε αυτό έχουν συμβάλλει η κλιματική αλλαγή και η ευαισθητοποίηση πάνω σε αυτήν που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Διαβάστε ποιοι είναι οι 5 καλύτεροι οικολογικοί προορισμοί για ένα ταξίδι για το 2020.
Ζήστε μια οικολογική Οδύσσεια στη Νορβηγία
Είτε θέλετε να κάνετε καγιάκ σε φιόρδ προστατευόμενα από την UNESCO είτε να κατασκηνώσετε κάτω από τα αστέρια, η Νορβηγία είναι το ιδανικό μέρος για να χαθείτε στην άγρια ομορφιά της. Εταιρείες όπως η βρετανική Much Better Adventures ειδικεύονται σε δραστηριότητες για σαββατοκύριακα με την καθοδήγηση ντόπιων. 
Εξερευνήστε μοναδικά μέρη όπως το όρος Segla για μια μοναδική οικολογική εμπειρία.

Επανασυνδεθείτε με τη φύση στα Highlands της Σκωτίας

Η επαφή με τη φύση και η κατασκευή οικοσυστημάτων είναι μια ιδέα που έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια. 
Η γοητεία όλου αυτού βρίσκεται στην ικανότητα που έχουν διαφορετικές τοποθεσίες (λιβάδια, δάση, βάλτοι, κλπ.) να μειώσουν τις εκπομπές μέσω της απορρόφησης και αποθήκευσης περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το γρασίδι.
Στο Alladale Estate, ο ιδιοκτήτης ελπίζει να εισάγει ξανά λύκους, ακόμα και αρκούδες, μετά την απουσία πολλών αιώνων. 
Η παραμονή εκεί, είτε σε πολυτελές θέρετρο είτε σε μια αγροικία, μπορεί να στηρίξει αυτή τη συλλογική προσπάθεια και εγγυάται πρόσβαση σε απίστευτα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας.

Επισκεφτείτε το Ελσίνκι, μια από τις πλέον eco-friendly πόλεις της Ευρώπης

Η Φινλανδική πρωτεύουσα στοχεύει να μη χρησιμοποιεί καθόλου άνθρακα μέχρι το 2035. 
Για να το επιτύχει αυτό, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που κατευθύνει τους ανθρώπους στο να επισκέπτονται καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία της περιοχής που λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. 
Ο σκοπός του Think Sustainably Helsinki είναι διπλός: να βοηθήσει τους επισκέπτες να μπουν στο πνεύμα της βιωσιμότητας και να ενθαρρύνει τις τοπικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν πιο “πράσινες” πολιτικές.

Καταδύσεις και κοραλλιογενείς ύφαλοι στο Belize

Μόλις δείτε με τα μάτια σας τι κινδυνεύει να χάσει η ανθρωπότητα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, αναμφόβολα θα θέλετε να συμβάλλετε κι εσείς στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. 
Πολλές βιώσιμες ταξιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν μαθήματα καταδύσεων σε μερικούς από τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους του κόσμου. 
Έτσι, απολαμβάνετε μια συναρπαστική δραστηριότητα ενώ βοηθάτε στην προστασία του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος για τις μελλοντικές γενιές.
Μπουτάν, η πιο “πράσινη”χώρα της Ασίας
Μπουτάν, οικολογικοί προορισμοί
Οι οικολογικοί προορισμοί προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και αυτό το βασίλειο των Ιμαλαΐων δεν είναι μόνο ελεύθερο από άνθρακα, όπως ακριβώς ονειρεύονται να γίνουν πολλά έθνη, αλλά και αρνητικό προς τον άνθρακα. 
Αυτό οφείλεται σε ατέλειωτα δάση του, τα οποία προστατεύονται από το σύνταγμα της χώρας: το 60% του Μπουτάν πάντα θα αποτελείται από δέντρα. Όσον αφορά στους επισκέπτες, η κυβέρνηση προτιμά να έχει μικρό αριθμό για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.
Κλείστε ένα ταξίδι στη χώρα μέσω ενός τοπικού γραφείου. Αφού δεν πρόκειται για τη χώρα με την ευκολότερη πρόσβαση στον κόσμο. Ωστόσο, τα μοναστήρια που αγγίζουν τον ουρανό και οι πανέμορφοι ναοί κάνουν το μέρος αυτό να αξίζει μια επίσκεψη.
epirusblog.gr
5 of 5
Οι 5 καλύτεροι οικολογικοί προορισμοί για το 2020!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5435886673647802787
Σχόλια
item