Σουλεϊμανί: Πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι Σουλεϊμανί: Πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σουλεϊμανί: Πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Σουλεϊμανί: Πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Στα ύψη παραμένει η ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά την δολοφονία του Στρατηγού Κασέμ Σουλειμανί σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις Πομπέο για αποκλιμάκωση, οι ΗΠΑ φαίνεται πως στέλνουν χιλιάδες στρατεύματα στην Περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το AP, Αμερικανοί αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, φαίνεται πως επιβεβαιώνουν την αποστολή στρατού 3.000- εώς 3500 επιπλέον ανδρών στην Μέση Ανατολή.

Μετά τη δολοφονία του διοικητή της Δύναμης Κουντς, η Τεχεράνη υποσχέθηκε εκδίκηση.

Οι  αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι στρατιώτες θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αυτά τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν σε μια δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, τόνισε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τόνισαν ότι χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες ενδέχεται να σταλούν στην περιοχή και τους είχε ειπωθεί να προετοιμάζουν την αποστολή.

Από τον Μάιο, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει περίπου 14.000 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Μαρκ Έσπερ εν μέσω της κλιμάκωσης με το Ιράν, ακύρωσε την άδειά του που ήταν προγραμματισμένη αργότερα τον Ιανουάριο.


epirusblog.gr
5 of 5
Σουλεϊμανί: Πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 444973507942654596
Σχόλια
item