20 πράγματα που ένας αληθινός τζέντλεμαν κάνει διαφορετικά

20 πράγματα που ένας αληθινός τζέντλεμαν κάνει διαφορετικά
Ένας πραγματικός τζέντλεμαν αποτελεί την επιτομή του ιπποτισμού· πράγματι, ο όρος τζέντλεμαν (gentleman) έχει τις ρίζες του στον καιρό των ιπποτών και της στρογγυλής τραπέζης.
Η ιδέα ενός σύγχρονου τζέντλεμαν έχει σίγουρα εξελιχθεί και αλλάξει κατά κάποιο τρόπο, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια κοινά στοιχεία: προστατεύει και υπερασπίζεται τους αδύνατους, επιδεικνύει ενσυναίσθηση και συμπόνια και είναι επίσης ειλικρινής με το σωστό τρόπο. Ποια είναι όμως ακριβώς τα χαρακτηριστικά ενός τζέντλεμαν του 21ου αιώνα;
20 πράγματα που ένας αληθινός τζέντλεμαν κάνει διαφορετικά
1. Ανοίγει πόρτες
Ένας σωστός κλασικός τζέντλεμαν πάντα ανοίγει την πόρτα σε μια γυναίκα και όχι μόνο, αλλά οι σύγχρονοι σωστοί κύριοι ανοίγουν επίσης μεταφορικά τις πόρτες όποτε αυτό είναι δυνατό· για παράδειγμα, όταν προσφέρονται σε επαγγελματικό επίπεδο να βοηθήσουν κάποιον που αξίζει μέσω συμβουλών και σωστών συστάσεων.
2. Είναι συνεπής
Αυτό το χαρακτηριστικό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ στο πέρασμα των αιώνων· ένας τζέντλεμαν πάντα εμφανίζεται στην ώρα του, ώστε να μη φέρνει σε δύσκολη θέση άλλους ανθρώπους και επίσης επειδή όντας συνεπής, δείχνει σεβασμό και εντιμότητα.
3. Είναι προστατευτικός
Οι αληθινοί κύριοι όλων των γενεών προστατεύουν τους γύρω τους όπως μπορούν. Το ίδιο ισχύει και στον 21ο αιώνα. Προστατεύουν από τον κίνδυνο τις/τους συντρόφους τους, τους ανυπεράσπιστους και όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο τους για βοήθεια.
4. Σκέπτεται τους άλλους
Ένας κλασικός τζέντλεμαν παλιά θα προσέφερε το πανωφόρι του σε μια γυναίκα, είτε εκείνη κρύωνε, είτε όχι. Στη σύγχρονη πραγματικότητα, προσφέρει τη θέση του στο λεωφορείο σε όσους τη χρειάζονται ή δίνει τη θέση του σε μια ουρά.
5. Τραβάει την καρέκλα
Άλλο ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό που έχει μείνει ίδιο εδώ και δεκαετίες. Βέβαια δεν γίνεται τόσο συχνά πια, όσο τον προηγούμενο αιώνα.
6. Είναι ευγενικός
Σήμερα, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν λέξεις όπως παρακαλώ και ευχαριστώ. Στον μεσαίωνα, οι λέξεις μπορεί να ήταν διαφορετικές, αλλά εξέφραζαν το ίδιο.
7. Ακολουθεί, περιμένοντας τη σειρά του
Αυτό μπορεί να σημαίνει για παράδειγμα ότι σε ένα δείπνο οι άλλοι θα είναι οι πρώτοι που θα παραγγείλουν το φαγητό και το ποτό τους.
8. Προσφέρει βοήθεια
Στην Περηφάνια και Προκατάληψη, ο Mr. Bingley βοηθά την Jane και την άμαξά της να ξεκολλήσουν από ένα πλημυρισμένο λιβάδι. Στον 21ο αιώνα, ένας αληθινός κύριος προσφέρεται να βοηθήσει μια μεγάλη κυρία να κουβαλήσει τα ψώνια της ή στη μετακόμιση μιας φίλης.
9. Άψογοι τρόποι
Η έμφαση δινόταν πάντα στους τρόπους που δείχνει κάποιος την ώρα του φαγητού, αλλά σήμερα βρίσκεται και σε πολλούς άλλους τομείς της καθημερινότητας.
10. Καλοσύνη
Εκτός κι αν κάποιος τους έχει αμφισβητήσει ή προσβάλλει, τόσο οι μεσαιωνικοί όσο και οι σύγχρονοι τζέντλεμαν είναι το ίδιο ευγενικοί και καλοσυνάτοι.
11. Προσφέρεται να κεράσει
Αν και αυτή η νοοτροπία επίσης σταδιακά αρχίζει να ξεθωριάζει υπέρ της ισότητας, ένας σύγχρονος τζέντλεμαν κάποιες φορές είναι ευγενικό να προσφέρεται να κεράσει, αλλά να είναι και προετοιμασμένος να μοιραστεί.
12. Είναι προσεκτικός
Σε όλες τις χρονικές περιόδους ένας αληθινός κύριος αναμενόταν να είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένος και προσεκτικός.
13. Δεκτικός και ειλικρινής
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να λέει πάντα το 100% της αλήθειας και να αποκαλύπτει σε κάποιον οποιαδήποτε πληροφορία το άλλο άτομο θα ήθελε να γνωρίζει.
14. Είναι αξιόπιστος και έμπιστος
Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος αναφέρει κάτι που έχει επιλέξει να κρατηθεί μυστικό, ένας αληθινός κύριος σέβεται αυτή την απόφαση, παραμένοντας πάντα διακριτικός.
15. Είναι πιστός
Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που επικρατεί κυρίως στη σύγχρονη εποχή, αφού οι ιππότες του μεσαίωνα είχαν αρκετές ερωμένες, κάτι που ήταν αποδεκτό από την τότε μεσαιωνική κοινωνία.
16. Τρυφερός και προστατευτικός
Ποτέ δεν χτυπά, φωνάζει ή προσβάλλει μια γυναίκα. Γενικά δεν χρησιμοποιεί βία, εκτός κι αν είναι η μόνη έσχατη επιλογή.
17. Υπομονή και εγκράτεια
Δεν κάνει παρορμητικές, βιαστικές κινήσεις και όπως προείπαμε περιμένει υπομονετικά και ευγενικά τη σειρά του.
18. Έχει χιούμορ
Μπορεί να μην αποτελούσε προϋπόθεση για τους ιππότες, αλλά ο σύγχρονος τζέντλεμαν βλέπει τη ζωή και με μια χιουμοριστική ματιά, προσπαθώντας να τη μεταφέρει και στους γύρω του, όταν τη χρειάζονται περισσότερο.
19. Είναι φιλόδοξος
Κάποτε σήμαινε ότι κέρδιζε βραβεία και άλογα. Στις μέρες μας σημαίνει ότι έχει σχέδια και στόχους στη ζωή του, τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά.
20. Διέπεται από ηθική
Ασχέτως αιώνα ή χώρας, ένας τζέντλεμαν κάνει πάντα το σωστό – και προσπαθεί πάντα να συμβουλέψει και τους αγαπημένους του να κάνουν το ίδιο.
epirusblog.gr
5 of 5
20 πράγματα που ένας αληθινός τζέντλεμαν κάνει διαφορετικά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5930942501835049842
item