Ρωσία: Η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού έχει περιουσία 11 εκατ., χωρίς δραστηριότητα

Ρωσία: Η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού έχει περιουσία 11 εκατ., χωρίς δραστηριότητα

Τα πρώτα βέλη κατά του νεοδιορισμένου πρωθυπουργού της Ρωσίας, Μικαίλ Μισούστιν έχουν αρχίσει να εξαπολύονται.

Ως πρώτος στόχος επελέγη μάλιστα η σύζυγός του Βλαντλένα, που όπως διατείνεται ο γνωστός αντιφρονών και διαχειριστής ιστολογίου (blogger) Αλεξέι Ναβάλνι, στις τελευταίες ένδεκα φορολογικές της δηλώσεις έχει δηλώσει περιουσία σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να προκύπτει ότι έχει κάποια, τουλάχιστον γνωστή, επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Πως έχει κερδίσει αυτά τα χρήματα; Ολα τυλίγονται μέσα σε μία πυκνή ομίχλη», υποστηρίζει ο Ναβάλνι για την 44χρονη κυρία Μισούστινα, μητέρα τριών παιδιών. 

Διάφορα μέσα ενημέρωσης, έχουν αποδυθεί τις τελευταίες ώρες και ημέρες σε μία επισταμένη έρευνα για να ανακαλύψουν κάποια λεπτομέρεια από το, πολιτικά, άγνωστο ζεύγος Μισούστιν, εξόν από το πρόσφατο παρελθόν του συζύγου, ως επικεφαλής της φορολογικής υπηρεσίας. 

Το μόνο επιπλέον στοιχείο είναι πως ο Μισιούτιν είναι τακτικός συμπαίκτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο χόκεϊ.

Για τη Βλαντέλνα προκύπτει πως εργαζόταν στην εταιρεία UFG, στην οποία φέρεται να ήταν πρόεδρος ο σύζυγός της. Το 2003 εμφανίζεται στα φορολογικά μητρώα ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του χορού, των ντισκοτέκ και των σχολών χορού. 

Oμως το 2013 εξαφανίζεται από το επαγγελματικό μητρώο. Σύμφωνα με την blogger Γκορσκόβα, ήταν συνιδιοκτήτρια ενός χορευτικού κέντρου, το DecaDance, που κατόπιν έκλεισε.

Επαυλη αξίας 8,5 εκατομμυρίων διαθέτει η οικογένεια Μισούστιν

Η οικογένεια Μισούστιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Proekt, έχει στην ιδιοκτησία της μία «ντάτσα» (έπαυλη)στα περίχωρα της Μόσχας αξίας 8,5 εκατ. ευρώ. 

Ο Μισούστιν, πέρα από την μη επιβεβαιωμένη επισήμως απασχόλησή του στην UFG, όπου διαχειριζόταν επενδυτικά κεφάλαια σε συνεργασία με την Deutsche Bank, ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με την δημόσια διοίκηση και τους φορολογικούς οργανισμούς του κράτους.

Μετά τον διορισμό του από τον Πούτιν, ο νέος πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως θα στρωθεί άμεσα στη δουλειά για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της χώρας. 

Θα πρέπει άμεσα να βρει πόρους για το φιλόδοξο δημογραφικό σχέδιο του Πούτιν, που προβλέπει γενναίες επιδοτήσεις στα ζευγάρια για να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά και το οποίο εκτιμάται πως θα κοστίσει 57 δισ. ευρώ.

Πηγή: La Corriere della Sera, thio.ch, glonabot.it

epirusblog.gr
5 of 5
Ρωσία: Η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού έχει περιουσία 11 εκατ., χωρίς δραστηριότητα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8592845215280780658
item