Οι 10 πιο παράξενες φοβίες των ανθρώπων Οι 10 πιο παράξενες φοβίες των ανθρώπων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι 10 πιο παράξενες φοβίες των ανθρώπων

Οι 10 πιο παράξενες φοβίες των ανθρώπων
Όλες έχουν μια γενεσιουργό αιτία

Πάσχετε από φοβίες; Κάποιες είναι διαγνωσμένες και άλλες θάλλουν στο υποσυνείδητο. Όλες έχουν μια γενεσιουργό αιτία και εδράζονται σε τραυματικές εμπειρίες.

Το Fortunegreece συνέλεξε εκείνες τις 10 πιο σπάνιες φοβίες που ελάχιστοι θα μπορούσαν να πιστέψουν πως υπάρχουν. Κι όμως, υπάρχουν.

ΕΦΗΒΟΦΟΒΙΑ: Οι μεγαλύτεροι βλέπουν με μισό μάτι τους νέους, καθώς τα ΜΜΕ τους εμφανίζουν με όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους.

ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ: Συνήθως δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα μάτια μας κλειστά. Για κάποιους ανθρώπους το αντίθετο είναι το δύσκολο. Τραυματικές εμπειρίες τους αναγκάζουν να κρατούν τα μάτια τους σφαλιστά υπό τον φόβο ότι θα δουν κάτι τρομακτικό.

ΕΡΓΟΦΟΒΙΑ: Ο φόβος της αποτυχίας (και όχι η τεμπελιά) οδηγεί κάποιους ανθρώπους να φοβούνται να εργαστούν.

HIPPOPOTOMONSTROSESQUIPEDALIOPHOBIA: Κοινώς ο φόβος των μεγάλων λέξεων! Για κάποιους οι πολυσύλλαβες λέξεις είναι ένας βρόγχος στο λαιμό τους.

ΗΛΙΟΦΟΒΙΑ: Ναι, η υπερέκθεση στον ήλιο κάνει κακό. Για μερικούς ανθρώπους, όμως, ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Τον αποφεύγουν συνεχώς.

GENIOPHOBIA: Κάποιοι φοβούνται μέρη του σώματός τους. Οι συγκεκριμένοι δεν αντέχουν να βλέπουν το... σαγόνι τους!

ΞΑΝΘΟΦΟΒΙΑ: Δεν είναι ο φόβος στις ξανθιές γυναίκες, αλλά συνολικά στο κίτρινο χρώμα. Ακόμα και στο άκουσμα της λέξης, κάποιοι τρομάζουν.

ΟΥΡΑΝΟΦΟΒΙΑ: Ο ουρανός είναι από πάνω μας, αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται. Προφανώς έχει να κάνει με την υψοφοβία, αλλά και με τον τρόμο του αναπόδραστου θανάτου.

ΔΕΙΠΝΟΦΟΒΙΑ: Το να τρως και να μιλάς ταυτοχρόνως είναι ασύγγνωστο λάθος του σαβουάρ βιβρ, πολλοί όμως το κάνουν. Όσοι πάσχουν από δειπνοφοβία δεν αντέχουν τις κουβέντες κατά τη διάρκεια του φαγητού.

ΠΕΘΕΡΟΦΟΒΙΑ: Πού είναι το παράξενο; Αρκετοί φοβούνται τις πεθερές τους. Είναι αυτό που λέμε, «μακριά και αγαπημένοι!».
epirusblog.gr
5 of 5
Οι 10 πιο παράξενες φοβίες των ανθρώπων
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 642643323734167420
Σχόλια
item