ΕΥΡΩΠΗ , ΤRIPS IDEAS 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Πόλη του Λουξεμβούργου: Όσα πρέπει να κάνετε σε ένα ξεχωριστό μέρος! ΕΥΡΩΠΗ , ΤRIPS IDEAS 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Πόλη του Λουξεμβούργου: Όσα πρέπει να κάνετε σε ένα ξεχωριστό μέρος! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΕΥΡΩΠΗ , ΤRIPS IDEAS 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Πόλη του Λουξεμβούργου: Όσα πρέπει να κάνετε σε ένα ξεχωριστό μέρος!

ΕΥΡΩΠΗ , ΤRIPS IDEAS 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Πόλη του Λουξεμβούργου: Όσα πρέπει να κάνετε σε ένα ξεχωριστό μέρος!
Η πόλη του Λουξεμβούργου είναι ένα γοητευτικό “πάντρεμα” του αρχαίου με το μοντέρνο, του τοπικού με το παγκόσμιο, της απλότητας με την πολυτέλεια. 
Αυτή η υπέροχη πόλη προσφέρει ένα συγκλονιστικό μείγμα ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης και υπέροχου φυσικού κάλλους.
Πολλά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τα γραφεία τους στο Λουξεμβούργο, γεγονός που κάνει την πόλη ένα εκλεπτυσμένο πολυπολιτισμικό κέντρο. 
Διαβάστε τη λίστα με όσα πρέπει να κάνετε στην παραμυθένια αυτή πόλη. Δύσκολα δε θα μπει στη λίστα με τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε.

Παλιά Πόλη του Λουξεμβούργου

H παλιά ιστορική πόλη του Λουξεμβούργου είναι ένα υπέροχο μέρος για να περιπλανηθείτε. 
Σταθείτε σε μια από τις γέφυρες και απολαύστε την εκπληκτική θέα της παλιάς πόλης με τις πέτρινες γέφυρες και τα παλιά σπιτάκια κατά μήκος του ποταμού. 
Καθώς και το παλιό φρούριο της παλιάς πόλης του Λουξεμβούργου. Πραγματικά θα αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε παραμύθι!

Casemates du Bock

Οι πολεμίστρες του Bock είναι εύκολα προσβάσιμες κάτω από το παλιό φρούριο, Montée de Clausen
Πρόκειται για ένα τούνελ μήκους 17 χιλιομέτρων, αρχικά λαξευμένο από το βράχο από τους Ισπανούς ανάμεσα στο 1737 και το 1746. 
Οι πολεμίστρες αποτέλεσαν καταφύγιο για πάνω από 35.000 ντόπιους και χιλιάδες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστές για τη μεγάλη ιστορική τους σημασία για το Λουξεμβούργο. 
Αποτελούνται από ατμοσφαιρικά περάσματα, διαφορετικά επίπεδα και εντυπωσιακές πέτρινες σκάλες και έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO.

Παλάτι του Μεγάλου ΔούκαΠαλάτι του Μεγάλου Δούκα

Ως η αρχική κατοικία του Μεγάλου Δούκα και της βασιλικής οικογένειας, το Παλάτι του Μεγάλου Δούκα στην πόλη του Λουξεμβούργου (Palais Grand-Ducal) αποτελεί εκπληκτικό δείγμα αρχιτεκτονικής και χτίστηκε το 16ο αιώνα κατά τη διάρκεια της Φλαμανδικής Αναγέννησης. 
Η εσωτερική διακόσμηση του παλατιού είναι ένας εξαίσιος συνδυασμός μιας ποικιλίας από στυλ: είναι μια εκλεπτυσμένη ισορροπία ανάμεσα στο ρομαντικό και μεσαιωνικό-γοτθικό ύφος και στο βιομηχανικό σχεδιασμό του Γερμανού σχεδιαστή Ingo Maurer. 17 Rue du Marché-aux-Herbes, Λουξεμβούργο.

Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του ΛουξεμβούργουΜουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου

Το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης του Λουξεμβούργου στεγάζεται σε ένα σύμπλεγμα από τέσσερα ανακαινισμένα σπίτια του 17ου αιώνα. 
Το μουσείο αντανακλά όχι μόνο την ιστορία του Λουξεμβούργου ως πόλη και έθνος, αλλά και την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα και ανάπτυξη της πόλης και του πληθυσμού της από το 10ο αιώνα. 
Εκτός από μια ποικιλία από διαδραστικά πολιτισμικά προγράμματα και εκδηλώσεις, η συλλογή που εκτίθεται στο μουσείο αποτελείται από φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, κεραμικά είδη, τοπογραφικές μακέτες και δείγματα αστικής ανάπτυξης, καθώς και μια ποικιλία από ιδιαίτερα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Château de Vianden(Κάστρο Vianden)

Στην πόλη Vianden, το ομώνυμο κάστρο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο εκπληκτικά κάστρα της χώρας. 
Χτίστηκε μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα και είναι μια από τις μεγαλύτερες φεουδαρχικές κατοικίες της γοτθικής εποχής στην Ευρώπη. 
Τα κύρια μέρη του κάστρου ήταν το εκκλησάκι και τα δυο παλάτια (μικρό και μεγάλο) που κατασκευάστηκαν από τα τέλη του 12ου αιώνα μέχρι το πρώτο μισό του 13ου αιώνα. 
Ανακαινίστηκε το 1977 και θεωρείται ως ένα σημαντικό μνημείο της Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Καθεδρικός του Λουξεμβούργου (Cathédrale Notre-Dame)

Καθεδρικός ναός του Λουξεμβούργου χτίστηκε το 17ο αιώνα, ανάμεσα στο 1613 και το 1621 από τους Ιησουίτες. 
Η βόρεια πύλη του είναι εμπνευσμένη από το στυλ του μπαρόκ και θεωρείται ως το πιο αξιοθαύμαστο σημείο του επιβλητικού κτιρίου, που είναι στολισμένο με πολυτελείς λεπτομέρειες από όμορφο βιτρό του 19ου και 20ού αιώνα, μοντέρνα γλυπτά και ένα μικροσκοπικό άγαλμα της Παναγίας και του Ιησού πάνω από το ιερό. 
Οι τάφοι της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται στην κρύπτη και φυλάσσονται από 2 λιοντάρια που σχεδίασε ο Auguste Trémont.

Φιλαρμονική του ΛουξεμβούργουΦιλαρμονική του Λουξεμβούργου

Η Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου είναι ο συναυλιακός χώρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λουξεμβούργου. 
Αντιπροσωπεύει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης και πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί σπουδαίους συνθέτες, σολίστες και ορχήστρες από κάθε γωνιά του πλανήτη. 
Η μοναδική ποιότητα της ακουστικής και η στενή συνεργασία με σημαντικές και διάσημες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής έχουν συμβάλλει στο να θεωρείται το μέρος αυτό ως ένας από τους διασημότερους συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης. 1 place de L’Europe, Λουξεμβούργο

Passerelle ViaducPasserelle Viaduc

H ιστορική γέφυρα Passerelle Viaduc προσφέρει χωρίς αμφιβολία στον επισκέπτη μια μεγάλη δόση γραφικής και πανοραμικής θέας της πόλης του Λουξεμβούργου. 
Χτίστηκε μεταξύ του 1859 και του 1861 από τη Βρετανική εταιρεία Waring Brothers, η Passerelle Viaduc συνέδεσε το κέντρο της πόλης με το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. 
Είναι γνωστή κι ως “Παλιά Γέφυρα” και αξίζει να την επισκεφτείτε, ακόμα και μόνο για να βγάλετε φωτογραφίες. 5 Av. De la Gare, Λουξεμβούργο

Μουσείο του Αββαείου EchternachΜουσείο του Αββαείου Echternach

Βρίσκεται στα κελάρια ενός παλιού αβαείου, το Μουσείο του Αββαείου Echternach απεικονίζει την ιστορία της μονής Benedictine στην πόλη του Echternach στο ανατολικό Λουξεμβούργο. 
Είναι αφιερωμένο στο έργο και τη ζωή του Αγ. Wilibrord, του ιδρυτή του Αββαείου και προστάτη του Λουξεμβούργου, το μουσείο περιλαμβάνει εξαιρετικά έργα τέχνης. 
Χωρίζεται σε δυο τμήματα, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει την ποιότητα των χειρόγραφων και τις ατμοσφαιρικές αίθουσες, καθώς και διαδραστικές οπτικοακουστικές παρουσιάσεις.

Συνοικία KirchbergΣυνοικία Kirchberg

Η συνοικία Kirchberg είναι το επίκεντρο της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης στο Λουξεμβούργο. 
Σε μια ξενάγηση που διαρκεί δυο ώρες, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει το χώρο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λουξεμβούργου, καθώς και εμπορικά κέντρα και πάρκα της πόλης.
epirusblog.gr
5 of 5
ΕΥΡΩΠΗ , ΤRIPS IDEAS 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Πόλη του Λουξεμβούργου: Όσα πρέπει να κάνετε σε ένα ξεχωριστό μέρος!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5089866519467621543
Σχόλια
item