Γιάννης Τσιμιτσέλης - Κατερίνα Γερονικολού: Μαζί στη ζωή, μαζί και στη σκηνή! [pics] Γιάννης Τσιμιτσέλης - Κατερίνα Γερονικολού: Μαζί στη ζωή, μαζί και στη σκηνή! [pics] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννης Τσιμιτσέλης - Κατερίνα Γερονικολού: Μαζί στη ζωή, μαζί και στη σκηνή! [pics]

Γιάννης Τσιμιτσέλης – Κατερίνα Γερονικολού: Μαζί στη ζωή, μαζί και στη σκηνή! [pics] | tlife.gr
Είναι στα καλύτερά τους και δεν το κρύβουν. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Γερονικολού ζουν ένα ρομαντικό love story και φαίνεται να είναι full in love. 
Το ζευγάρι που δεν κρύβει πια της σχέση του, αντίθετα συνεργάστηκε μαζί και στη νέα του ταινία «Για πάντα» όπου υποδύονται ένα ερωτευμένο ζευγάρι και φυσικά παίζει μαζί στο θέατρο και… είναι στην πιο δημιουργική του περίοδο. 
Οι δυο ηθοποιοί μάλιστα στηρίζουν πάντα ο ένας τον άλλον.
Τι κι αν το πρόγραμμά τους είναι πολύ φορτωμένο με την Κατερίνα Γερονικολού να πρωταγωνιστεί στη σειρά του Ant1 «Αν ήμουν πλούσιος» και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Βλάση Σοφοκλέους» στο «Έλα στη θέση μου», οι δυο τους συναντιόνται  στη θεατρική σκηνή και στην παράσταση της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη».
Αυτήν τη φορά, το ζευγάρι είχε την τιμητική του, μιας και το βράδυ της Τρίτης έγινε η επίσημη πρεμιέρα στο Θέατρον και το ζευγάρι τράβηξε πάνω του τα φωτογραφικά φλας! Το έργο της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel. 
Αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων μας που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. 
Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας.
Λίγα λόγια για το έργο
Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιζήσουν της Μικρασιατικής καταστροφής και μετά από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στη Μακεδονία. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων.
Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες. 
Το έργο είναι μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες και με τη μουσική της εποχής από τα σεφαραδίτικα, μέχρι τα ρεμπέτικα και τον Αττίκ, να αναδεικνύουν τις αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες.
Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Νικολέτα Βλαβιανού, Κατερίνα Γερονικολού, Μαρία Εγγλεζάκη, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Νίκη Παλληκαράκη, Όλγα Πολίτου, Δήμητρα Σιγάλα, Αναστασία Σκοπελίτη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αντιγόνη Ψυχράμη.
Παίζουν επίσης:
Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Βελιάνο, Νικόλας Γκιούλης, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Μαρίλια Μητρούση, Αιμίλιος Μωσαίδης, Ηλίας Νομικός, Έφη Σταυροπούλου, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη.
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννης Τσιμιτσέλης - Κατερίνα Γερονικολού: Μαζί στη ζωή, μαζί και στη σκηνή! [pics]
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 625646707788078943
Σχόλια
item