Μήνυμα ισχύος προς την Τουρκία: Στoυς S-300 & τα TOR-M1 ο Πτέραρχος Μπουρολιάς – Η φωτογραφία που προβληματίζει την Άγκυρα

Μήνυμα ισχύος προς την Τουρκία: Στoυς S-300 & τα TOR-M1 ο Πτέραρχος Μπουρολιάς – Η φωτογραφία που προβληματίζει την Άγκυρα

Μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η Ελλάδα και μάλιστα ηχηρό, καθώς οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν τον απόλυτο εφιάλτη για την Άγκυρα!

Εκεί που χτυπάει η καρδιά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και TOR-M1 στην 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ) στο Καστέλλι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και την 11η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων (11η ΜΚΒ) στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας πριν λίγες ημέρες.


Η ανακοίνωση:


Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ) στο Καστέλλι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και την 11η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων (11η ΜΚΒ) στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου τον υποδέχθηκαν οι Διοικητές των Μονάδων, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Σγουράκης και Σμήναρχος (Ι) Παντελεήμων Κοβλατζής, αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΤΑ συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Μονάδων, τους Ιπτάμενους και Τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής, καθώς επίσης και με τα πληρώματα ετοιμοτήτων των Οπλικών Συστημάτων TOR-M1 και S-300.
Το σύστημα TOR-M1 είναι Ρωσικής κατασκευής και εντάχθηκε στην ΠΑ το 2001.Είναι αυτοκινούμενο ερπυστριοφόρο αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), παντός καιρού. 

Ρώσικα είναι και τα S-300. To σύστημα παρέχει κάλυψη στρατευμάτων και ζωτικών εγκαταστάσεων, από αεροπορικές απειλές προερχόμενες από οποιανδήποτε τύπο αεροδυναμικού στόχου, καθώς και από βαλλιστικούς ή τακτικού πεδίου μάχης πυραύλους. 
Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km. Από την Κρήτη, καλύπτουν το ίδιο το νησί αλλά και τα Δωδεκάνησα, ακόμα και την ανατολική δίοδο προς την Κύπρο. Τα δε συνοδευτικά ραντάρ μπορούν να παρακολουθούν μέρος των παραλίων της Μικράς Ασίας.
Το μήνυμα ξεκάθαρο. Ειδικά αυτές τις ημέρες που οι Τούρκοι προκαλούν στην Α. Μεσόγειο. Ξέρουν καλά ότι εάν κάνουν το λάθος κάτω από την Κρήτη θα έχουν και τις ανάλογες συνέπειες.
Η Ελλάδα κάνει επιτέλους Ψυχολογικές επιχειρήσεις προς τον εχθρό και αυτό είναι σημαντικό, ειδικά αυτή την εποχή.
Δείτε εικόνες:   
Bίντεο με την πρώτη δοκιμή των S-300: 

Μήνυμα ισχύος προς την : Στoυς S-300 & τα TOR-M1 ο Πτέραρχος Μπουρολιάς – Η φωτογραφία που προβληματίζει την https://bit.ly/2t6wu42 
View image on Twitter


See ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ's other Tweets
epirusblog.gr
5 of 5
Μήνυμα ισχύος προς την Τουρκία: Στoυς S-300 & τα TOR-M1 ο Πτέραρχος Μπουρολιάς – Η φωτογραφία που προβληματίζει την Άγκυρα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8343681138855452857
item