Το ιστορικό πλοίο Mary Rose «αποκαλύπτει» τα μυστικά του Το ιστορικό πλοίο Mary Rose «αποκαλύπτει» τα μυστικά του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το ιστορικό πλοίο Mary Rose «αποκαλύπτει» τα μυστικά του

Το ιστορικό πλοίο Mary Rose «αποκαλύπτει» τα μυστικά του
Πριν περίπου 471 χρόνια ο Ερρίκος Τυδόρ ξεκίνησε πόλεμο με την Γαλλία για να μπορέσει να απεξαρτηθεί από την εξουσία της.
Το καράβι που προπορευόταν, δεν ήταν άλλο από το ιστορικής σημασίας Μαίρη Ρόουζ (Mary Rose), το οποίο έμεινε όρθιο απέναντι στους αντιπάλους και πάντα «δίπλα» στον Ερρίκο για 34 ολόκληρα χρόνια. 
Το τέλος του καραβιού που «κουβαλούσε» την αγγλική σημαία βυθίστηκε στο Πόρτσμουθ κατά την μάχη με τους Γάλλους το 1545 και ήρθε ξανά στην επιφάνεια το 1982.
20Y_MARY ROSE.1
Την «επιστροφή» του στον κόσμο την παρακολούθησαν πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι το 1982, μια διαδικασία που πήρε 11 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Ο ιστορικός της εποχής των Τυδόρ, Ντέιβιντ Στάρκει δήλωσε πως το γεγονός ότι κατάφεραν να βρουν και να φέρουν στην επιφάνεια το πλοίο αυτό είναι κάτι σαν να βρήκαν την Πομπιία ή τον τάφο του Τουτανχαμών.
Το πλοίο αυτό, είναι σημαντικό, καθώς αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα όταν βυθίστηκε, στο ηθικό του Ερρίκου αλλά και με ένα τρόπο άφησε την επόμενη γενιά χωρίς ένα από τα ισχυρότερα όπλα της.
Mary Rose
Μέσα στο πλοίο, βρήκαν διάφορα αντικείμενα, πιάτα, κούπες, τύπου κατσαρολάκια, χειρουργικά εργαλεία (ανάμεσά τους και σύριγγες), μπουκάλια με ποτό και με φαγητό.
Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την Μαίρη Ρόυζ πανοραμικά και να θαυμάσουν τους κρυμμένους θησαυρούς της.
Mary Rosecr

Mary Rose1
Mary Rose2
Mary Rose3
Mary Rose4
crashonline.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Το ιστορικό πλοίο Mary Rose «αποκαλύπτει» τα μυστικά του
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3012383400484297353
Σχόλια
item